Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Dušebrižnici i Vinkovačke jeseni

Koliko daleko idu dušebrižničke i kvazimoralističke tendencije dizanja panike i izmišljanja problema tamo gdje ih nema, zorno pokazuje slučaj o kojem se zadnjih dana izdašno piše u medijima. Naime, problem je plakat kojime se reklamiraju ovogodišnje Vinkovačke jeseni, a koji prikazuje dječačića u narodnoj nošnji koji iz fraklića/čokanjčića pije neku tekućinu.

Fraklić, odnosno čokanjčić (dva različita naziva za istu stvar ovisno o regiji), je staklena posudica u obliku male bočice koja inače tradicionalno služi za ispijanje rakije, no iz njega se (kao i iz svake druge slične posude) može ispijati doslovno bilo što drugo, od vode, preko čaja i sokova, pa do ricinusovog ili mašinskog ulja. Štoviše, s obzirom da posudu drži dijete, samo bi totalni idiot dušebrižničkih tendencija na prvu pomislio da mali zaista pije rakiju... No neki su upravo to zaključili i zbog toga digli veliku strku.

Uzrujani građani pisali Kolindi i pravobraniteljici za djecu, oglasili se i sami organizatori

Štoviše, u dušebrižničko-kvazimoralističkoj maniri se putem medija odmah pokrenula hajka oko toga da "kak to dijete smije bit na plakatu", pa do pitanja "što to mali pije"...

Pogledajte kako se promoviraju Vinkovačke jeseni, oglasili se i organizatori

U priču se, u svojoj dobroj staroj maniri, uključila i pravobraniteljica za djecu sa svojim demagogijama kako je to neprihvatljivo "promoviranje djece i alkohola u svrhu folklora"... (Treba li možda podsjećati da ured pravobraniteljice za djecu praktički svaku sliku djeteta, kakva god ona bila, proglašava "nepoćudnom" i "moguće štetnom za djecu" i više se u svojim javnim istupima pjeni oko toga što je na nekoj slici i "što bi to trebalo predstavljati", nego npr. da urgira u situacijama kada npr. bolesnoj djeci hitno treba neki lijek ili tome slično. op.a.)

No na veliku žalost dušebrižnika i kvazimoralista, ispostavilo se da je u frakliću čaj (a ne rakija!!), i da su roditelji dali dopuštenje da se slika koristi za promociju dogoađaja...

Skandal Vinkovačkih jeseni: 'Dječak ne pije rakiju nego čaj'

Može se zapravo slobodno reći da u čitavoj priči zapravo uopće nije problem to što je na plakatu dječak u narodnoj nošnji i što pije čaj iz fraklića, već su problem upravo ljudi koji vide problem u dotičnoj fotografiji. Štoviše, svakome tko vidi na njoj nešto "nepoćudno" i "društveno neprihvatljivo", ne bi bilo na odmet da se javi psihijatru! I to bez obzira bio on običan čovjek, novinar ili funkcioner neke državne institucije!!!

Post je objavljen 09.09.2018. u 18:18 sati.