Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Kud plovi ovaj brod

Naprosto se u svom poigravanju riječima moram dotaknut i jedne od najupečatljivijih ljubavnih filmskih priča svih vremena, one o Rose i Jacku iz Titanica.

Rose je pa onak...fajn razmažena bogatunka kojoj svi idu na ganglije, ponajpače njena mater koja je tjera da se uda za bahatu budalu, da financijski skrpa svoju familiju. Pa će je bahata budala utrpat na plovidbu navodno nepotopivim brodom, i usput joj poklonit Srce oceana, dragulj teži neg šta sam osobno ja. ( Posebna bi priča možda mogla bit kak to čudo uopće nosit oko vrata a da se ne prevrneš od težine; sjedneš jest a dragulj se izmakne i prevrne cijeli stol )
Jack je siromašan ko crkveni miš, zna crtat al to mu je od velike koristi ko i meni moje pisanje. Pa se snjuše tijekom plovidbe broda. On je spazi i ostane ko oduzet, pa je spasi da se blesa ne baci u ocean, pa vamotamo, pa ga pozivaju na večeru među trule bogatune, pa ona zagrize još više. E onda njoj sine da bi je on mogo naslikat u tehnici ugljena obučenu samo u dragulj oko vrata, ajde riješe i tu situaciju, i završe u onom autićku u prostoru za prtljagu ( znate ona scena kad ruka sklizne po zamagljenom prozoru ), i Rose mu obeća da će otić s njim kad uplove u luku ne znajuć da od uplovljavanja neće bit ništa, jer će ih sjebat ledenjak. I onda kreće tarapana, Titanic se zapizdi u ledenu gromadu, počinje kataklizma, i da skratim priču - dolazimo do krucijalne scene gdje Rose leži na vratima od ormara a Jack cvokoće u vodi i hrabri je da kak će sve bit dobro.
Ko prvo, kakva je to ljubav kad njoj ne padne na pamet da mu kaže - daj se popni gore, sad jel ćeš leć na vrata od ormara il božemeprosti na mene ak nema mjesta na vratima? Ko drugo, i on je papak, jel je nije mogo malo pomaknut pa se i on navalit na jebena vrata kad se već ona nije sjetila mu reć da legne kraj nje? Ko treće, ova me slika dotukla; šta James Cameron radi u vodi kraj vrata ormara dok Rose i Jack se drže za ista ta vrata? Pokušava joj objasnit da je glupa ko točak jer joj ne pada na pamet se pomaknut da i on dođe gore, il špota njega šta je isto glup ko točak pa cvokoće i čeka da krepa u toj ledenoj vodi? ( A zapravo je kriv scenarist koji eto bašbaš oće da Jack ode u dubinu za olupinom, prestrašno ) Ko četvrto, mrzim filmove bez hepienda; on se smrzo, ona ga je cmoknula i pustila ga da ode u morsku dubinu, stigla ipak u New York i onda ko slučajno u džepu našla Srce oceana, dragulj težak četrdesetšest kila, i nikad ga nije prodala, neg ga je stara ko Metuzalem bacila u ocean iznad mjesta potonuća? Dajte molim vas; pa taj ko je piso scenarij valjda misli da smo mi koji gledamo film Gruntovčani.

Ko peto, otkad sam gledala Titanic ne plovim više ni da me čeka sedam onakvih dragulja na brodu. Ak će me pogodit ljubav, nek me pogodi na kopnu. Fali more drž se kraja.



( fotka - newsfeed time, tak bar piše ispod )

Post je objavljen 05.09.2018. u 20:53 sati.