Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zivotjecudo

Marketing

Tiho na prstima....

Oduvijek mi je bilo zanimljivo to prvo školsko jutro... Iako škola počinje tek u ponedjeljak, buđenje na ovaj kišni i tmurni dan, podsjetilo me na ona vremena.
Uvijek je taj prvi dan škole bio drugačiji od svakog drugog... Vrijeme je bilo drugačije, osjećaj uzbuđenosti, pospanosti, pomalo volje i pomalo ne volje.
Zanimljivo mi je kako smo u nedjelju popodne uživali u suncu, vani i koristili svaku minutu zadnjeg slobodnog dana, sve dok nije došlo vrijeme kad je mama viknula da je vrijeme za spremanje u krevet jer ipak je sutra škola. Muka za sve one pospance - rano ustajanje. No, ono što mi je najfascinantnije je ta hladnoća, magla koje su nas uvijek nekako otpratile u prvi školski dan. Kao da netko rukom odreže sunce i toplinu. Popodne još i bude toplo, ali to jutro je posebno.
Stiže jesen, polagano se šulja na prstima. Uskoro ćemo svi zaboraviti more, sunce i krenuti brojati dane do slijedećeg godišnjeg. Vrijeme je da se vratimo u realnost. Posao i obveze su pred nama. Polako spremamo haljinice i sandale u policu za ljetnu robu i vadimo onu zimsku. Leti vrijeme... Nismo se ni okrenuli. Jedina utjeha je što će tako proletjeti i do idućeg kupanja i uživanja u zrakama sunca.

Sada pripremamo živce na nesnosne gužve na cestama, pogotovo u ovom prekrasnom raskopanom Zagrebu. Pomno planiramo trajanje putovanja, jer ne želimo i ne smijemo nigdje kasniti. I naravno, svi vozači, pamet u glavu! Bez nervoze i pritiskanja papučice gasa jer nam se u promet pridružuju razigrani prvašići. Isto tako, svi dragi pješaci, budite primjer svoj dječici.... strpite se na semaforu i pričekajte zeleno, napravite još ta dva koraka do zebre, ne pretrčavajte cestu na neobilježenom. SVI STE IM PRIMJER!!

Svima želim sretan povratak u školske klupe!! :)

Post je objavljen 02.09.2018. u 08:18 sati.