Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/movrvari

Marketing

U Velenikima održan 23. međunarodni turnir trojki u boćanju

Na blogu redovito izvještavamo i o sportskim događanjima u našem mjesnom odboru. U subotu 25. kolovoza u Velenikima se održao 23. po redu tradicionalni međunarodni boćarski turnir trojki koji je okupio više od 30 natjecatelja s područja Poreštine, ali i iz Trsta. Ovaj turnir predstavlja mjesto okupljanja ljubitelja boća, dobre narodne glazbe i samih stanovnika sela.


Pehari za najbolje

Ove godine na turniru je nastupilo, uz domaćine još 11 drugih ekipa i to iz: Seline, Nova Vasi, Sv. Lovreča, Muntrilja, Kukci, Buići, Ruhci, Novog naselja, Reginex i ekipe iz Italije, Trieste trasporti. Osim spomenutih, na turniru je učestvovala i ženska ekipa Labina koja se probila do četvrtfinala.

Čast da otvori turnir pripala je gradonačelniku Lorisu Peršuriću koji je zahvalio domaćinima na pozivu i ujedno zaželio dobre igre svim prisutnim boćarima. Uz gradonačelnika prisutnima se obratio i Darko Milohanić, predsjednik BK Veleniki. Milohanić je zahvalio mnogobrojnim sponzorima koji redovito prate ovaj tradicionalan turnir.

Organizatori turnira BK Veleniki spremili su za goste bogatu trpezu, a dodatan štimung natjecateljima pružali su članovi benda „Žluk“ iz Trsta s izvedbama tradicionalnih pjesama na harmonikama i klarinetu.

Nakon cjelodnevnog takmičenja pobjednici su postali BK Sv. Lovreč. Pehar za drugo mjesto osvojila je trojka ekipe "Reginex". Treće mjesto osvojila je ekipa domaćina. Nakon proglašenja pobjednika, uslijed kiše, druženje je nastavljeno u prostoru Društvenog doma Veleniki.

Kako je to izgledalo možete pogledati u video prilogu:



Nekoliko fotografija s druženja:


Zajednička marenda prije igara




Četiri harmonike, klarinet i bas - bubnjevi

Za MO Varvari, Robert Velenik



Post je objavljen 27.08.2018. u 09:29 sati.