Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

10. Memorijal Ivice Kuhara

Veliki Grđevac 18. 08. 2018.
Spomen park Mate Lovraka - Veliki GrđevacJedan od najzanimljivijih go turnira svake godine u Hrvatskoj svakako je Memorijal Ivice Kuhara. Jedan je to od najvećih turnira kod nas, na kojem se uvijek okupi puno igrača iz svih velikih go središta. I ove godine situacija nije bila drugačija, te je u Veliki Grđevac pristiglo čak 26 igrača.
Budući da je ovaj turnir bio jubilaran, organizatori i stariji igrači (po stažu, a ne po godinama ;) ) prisjetili su se razvitka ovog turnira tijekom godina, opisujući prisutnima razvoj spomen parka u kojoj se turnir igra svake godine. Gledajući tako u povijest ovog turnira organizatori su uočili da kako su godine prolazile samo jedan go igrač nije propustio niti jedan jedini turnir, a taj igrač je naravno legenda hrvatskog Goa- Mladen. Kao prikladni poklon i nagradu za trud Mladenu je uručena majica s njegovim likom.

Nakon uvodne riječi načelnika općine, turnir je svećano otvoren.
Radi vrlo velikog raspona kategorija (od 20 kyu do 3 dana), igrači su podijeljeni u 3 skupine unutar samog turnira kako bi svi igrači imali prikladne protivnike. Rezultiralo je to žestokom borbom unutar svih skupina, što je svakako pridonjelo zanimljivosti turnira.
Bacimo oko na rezultate turnira prikazanih u tablici:Zoran Mutabžija uspio je obraniti prošlogodišnje prvo mjesto, na drugom mjestu slijedi ga mladi Robert Medak koji je na putu prema vrhu tablice pobijedio trećeplasiranog Zvonka.

Osim prvoplasiranog Zorana još se dvoje igrača iskazalo svim dobivenim partijama; to su Marta Mikša i Bosanac Darin koji su ostvarili jako veliki skok u rejtingu.
Konstantni rad i trud uvijek se na kraju nagrade :)

Na turniru je naravno igrao i Mladen i to unatoč činjenici da usred pogoršanja vida trenutno nemože vidjeti kamenčiće. Koristeći svoju snažnu moć vizualizacije, Mladen je recitirao svoje poteze, a njegov protivnik Velimir te iste poteze prenosio je na ploču. Pothvat je to svakako vrijedan divljenja.

Nakon odigranog turnira rezultati su poslani u bazu, a promjene rejtinga možete pogledati u nastavku.Budući da slike govore više od riječi, u nastavku možete baciti i oko na fotogaleriju sretan


Vladimir

Post je objavljen 23.08.2018. u 20:22 sati.