Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iskonskipag

Marketing

HRVATSKI SE BARJAK VIJE NA PAŠKOJ STINI

Ovogodišnja proslava Vele Gospe počela ja sa podizanjem Hrvatskog barjaka na brdu zvanom «Gradac», kojeg su u suradnji sa gradom Pagom podigli članovi UHVDR-a grada Paga. Zašto bi se Hrvatski barjak vijao samo nad opjevanoj omiškoj stini?
Grad Pag ima «gornje i donje berdo» i bilo je krajnje vrijeme da se jedno od njih obilježili Hrvatskom trobojnicom.U slikovnom rječniku na blogu sam 28. 02. 2017. napisao tekst o bandiri i vrijedilo bi mu se vratiti nakon ovog poduhvata spomenutih inicijatora, kako bismo još jednom došli do toga što nama Pažanima znači Hrvatska bandira.


Ne bih bio miran da si nisam dao truda da odem hodočastiti ovom sve hrvatskom znamenu. Nije to nimalo laki poduhvat po ovom vremenu. Bez dobre opreme i tekućine, svakako i obuće, bilo bi dobro imati «kirice», jako bi bilo teško doći do mjesta gdje je bandira postavljena.


Neću sada pametovati, ali mislim da će je trebati dodatno zaštiti, jer po onim zimskim burama neće moći izdržati samo sa ova četiri vijka. Siguran sam da ovi dečki to znaju i da će prije zimskih bura to i odraditi.


Za kraj ću samo malo izmijeniti popularne stihove Pere Picukarića:

Tukle su nas bure, nevere od rata
Al' slomile nisu bandiru od Hrvata.


Post je objavljen 23.08.2018. u 22:09 sati.