Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Zeitraffer- neprevodiv život



Zeitraffer, to je ono kad u filmu jako ubrza tijek radnje, neprevodiva riječ, a sveznajući Google, evo sad ukucao u translator, lupeta gluposti. Pričao sam jednom u Berlinu, neki ljudi jednostavno žive u Zeitraffertempu i izgore, prethodno se smatrajući uspješnim u životu, te da žive punim plućima. Imao sam jedan takav period i znam o čemu pišem, sad nastojim živjeti potpuno suprotno, u Zeitlupentempu, to je nešto suprotno prvom.
Prošao je godišnji i odšetam do radnog mjesta. Bili smo dobri i moj bivši razred i ja i imamo samo jednu obranu završnog rada u petak, kad je i nastavničko vijeće. Pričamo lagano o događanjima u gradu, najsvježije, umro poznati doktor, ja ga znam iz mladih dana kao ekološkog aktivistu, još kad je bila u điru plominska elektrana na ugljen. I onda sam mislio, sad kad sam vidio noviju fotografiju bio siguran da je bio stariji od mene, no izgleda da nije.
Malo smo se dohvatili i poznate sportašice koja je postala "ubojica iz suprotnog smjera", meni ipak ono kao pomalo žao i nje, nakon tako uspješne sportske i političke karijere, onda čujem da je navodno ta smjena kad je postala predstojnica bila sve samo ne nježna.
Neki me ružno gledaju, ne uobražavam.
p.s.
Frendica, trenutno nastanjena u L.A. nam je objašnjavala razliku između arapskog i izraelskog kuskusa, ovo bi bio izraelski po toj teoriji, moja je da nije na odmet dodati špeka i šunke.

Post je objavljen 21.08.2018. u 15:21 sati.