Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

ZANIMLJIVOSTI

MINISTAR ZDRAVSTVA DR. KUJUNDŽIĆ:

„AKO IGDJE PREPOZNAM DA SAM ODGOVORAN, DAT ĆU OSTAVKU, U OVOM TRENUTKU NE PREPOZNAJEM

O slučaju mladića Mattea (21) kome je u nedjelju 12.8. oko 19 sati pozlilo u Ulici Stanka Vraza u Zaprešiću, a kada je stiglo vozilo Hitne pomoći, prema navodima građana, u njemu su bili samo vozač i medicinska sestra, bez liječnika, a nisu imali ni defibrilator. Matteo je umro na ulici.
Budući da se dolazak kola Hitne pomoći bez liječnika smatra neodgovornim postupkom Hitne pomoći javnost i mediji pod dojmom su tragičnog događaja, jer isto se može dogoditi već sutra bilo kome drugome na ulici.
Normalno je očekivati da Hitna pomoć na hitan poziv dolazi s liječnikom. Zato je u fokusu Hitna pomoć, Ministarstvo zdravstva i resorni ministar dr. Milan Kujundžić.

Evo kako je 14.kolovoza ministar dr. Kujundžić na nekoliko pitanja odgovorio novinarima. I što misli o svojoj odgovornosti kao resorni ministar.



Tko je kriv što nema liječnika?
Takvi su trendovi u svijetu da ljudi idu sve manje studirati, a problem koji imaju druge zemlje u tranziciji je što nam bogate zemlje kradu liječnike

Hoćete li dati ostavku?
Ako igdje prepoznam da sam odgovoran, dati ću ostavku, u ovom trenutku ne prepoznajem.

Loptica se prebacuje s jedne strane na drugu?
Ja ne diskutiram nikada na razini dnevne politike i prebacivanja loptica. Odgovornost je svih nas u državi. Svi Hrvati su odgovorni za zdravstveni sustav i ja držim da ga svi trebamo popravljati i čuvati.

Gdje je logika da hitna pomoć iz Jastrebarskog ide u Zaprešić koji je 40 kilometara udaljen?
Hitna funkcionira na principu da onaj tko je slobodan dolazi. Nije udaljenost 40 kilometara, nego 29, ali to je manje bitno. Ulijeću timovi koji su najbliži slobodni.
Jučer je ulijetao prvi slobodni tim i stizao drugi. U Zaprešiću je tim koji je trebao reagirati reanimirao mladu djevojku.
Popravljamo u sustavu zdravstvenome gdje god možemo i što možemo. I ovdje vidimo problem i popravljat ćemo broj timova.

Svi izdvajamo za zdravstvo, ovdje nije bilo tima s liječnikom?
Za pet minuta je stigla pomoć, ali na žalost se dogodilo to što se dogodilo. Tim 2 je bio za pet minuta, a Tim 1 je bio za 15 minuta

Izvor N1televizija




Post je objavljen 15.08.2018. u 20:27 sati.