Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Ukupni rezultati s EGC 2018

Nakon dva tjedna europskog Go kongresa obilježenog raznim zanimljivim događajima, stiglo je i vrijeme da se osvrnemo i pogledamo kakav su rezultat ostvarili naši predstavnici u raznim turnirima na kongresu.
Tablica u nastavku nudi sažet pregled rezultata prikazanih kao broj pobjeda kroz broj odigranih partija na pojedinom turiniru.


Svi naši predstavnici igrali su na vikend turniru i ti rezultati već su objavljeni u prethodnom postu s detaljnijim prikazom, ali smo ih ostavili u ovoj tablici kako bi mogli imati potpuni pregled na jednom mjestu.

Rapid turnir igrao je najmanji broj naših predstavnika, a čak i oni nisu igrali u svim kolima, što je i razumljivo budući da je rapid puno naporniji za igranje. Rapid partije igrale su se s osnovnim vremenom od 25 minuta + 1×15s što je dosta kraće od standardnih sat vremena na turniru A klase.
Na rapid turniru najbolje je prošao naš namlađi predstavnik Stjepan Medak s 100% učinkom, a slijedi ga njegov brat Robert, koji je doduše na 50% učinku, ali s odigranih 6 partija ukupno.

Na open turniru igralo je sedmero naših predstavnika, a neki su postigli impresivne rezultate. Najviše se očekivalo i navijalo za našeg najjačeg igrača, Mateja Zakanja koji je pokazao da njegova kategorija od 4 dana može zavarati budući da je bez problema pobijedio sve 5 danove, izgubivši tek od 7 dana. Njegov pobijednički niz mogao bi mu donjeti promjenu kategorije na zasluženi 5 dan, iako je vjerojatno i ta kategorija manja od njegove stvarne snage.
Još jedan impresivan podvig postigli su i naša dva predstavnika Tadej Tukara i Vlatko Crnković sa svojim rezultatom 7/10, za što su dobili i nagrade. Rezultat koji je Tadej ostvario je još impresivniji ako kažemo da je u manje od godinu dana s razine 20 kyua došao na današnju snagu u kojem je u stanju i pobijediti i 1 Dan igrača.


Tadej Tukara i Vlatko Crnković na uručivanju nagrada za 7 pobjeda

U nastavku možete pogledati galeriju od nekoliko fotografija na kojima se nalaze naši predstavnici.
Cijeloj galeriji s kongresa možete pristupiti putem sljedećeg linka:https://egc2018.it/en/gallery.html




Vladimir



Post je objavljen 15.08.2018. u 11:54 sati.