Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

PROGRAM RAZVOJA JAVNE TURISTIČKE INFRASTRUKTURE


MINISTARSTVO TURIZMA OSIGURALO 25 MILIJUNA KUNA!

Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv za dodjelu potpora jedinicama lokalne i područne odnosno regionalne samouprave prema Programu razvoja javne turističke infrastrukture 7. kolovoza 2018. godini, a poziv je otvoren do 21. rujna.
Javni poziv sa pripadajućim upitnicima je na linku Ministarstva turizma na internet adresi: https://mint.gov.hr/javni-pozivi-11414/11414

„Osigurali smo 25 milijuna kuna za javni turistički sektor, a uz plaže, centre i infrastrukturu namijenjenu aktivnom turizmu, od ove godine sufinanciramo izradu projektne dokumentacije za javna golf igrališta i žičare. Uz smještaj, destinaciju čine svi popratni sadržaji i infrastruktura te je izuzetno važno da kontinuirano ulažemo u sve segmente koji čine cjelokupnu turističku priču“, istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli tim povodom,.
Programom će se sufinancirati projekti uređenja morskih i ostalih plaža, nastavak izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije ili adaptacije centara za posjetitelje i interpretacijskih centara te izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija ili adaptacija centara za posjetitelje i interpretacijskih centara na području Slavonije, Baranje i Zapadnog Srijema, sukladno projektu „Slavonija, Baranja i Zapadni Srijem“ javna turistička infrastruktura u funkciji aktivnog turizma što podrazumijeva uređenje i označavanje postojećih i novih cikloturističkih, pješačkih i jahačkih ruta, uređenje i opremanje javnih zahoda na područjima velike koncentracije turističkog prometa te izrada projektno-tehničke dokumentacije za javna golf igrališta i žičare.
Ministarstvo turizma sufinancirat će do 80 posto, odnosno 90 posto opravdanih pojedinačnog projekta. Maksimalni iznos sufinanciranja ovisit će o indeksu razvijenosti jedinica lokalne i rgionalne samouprave. Tako će I. i II. skupina razvijenosti jedinica regionalne samouprave i I., II., III. i IV. skupina razvijenosti imati pravo na sufinanciranje projekata u iznosu do 90 posto opravdanih/prihvatljivih troškova, a ostale skupine do 80 posto prihvatljivih troškova.
Za projekte plaža minimalni iznos potpore iznosi 200.000 kuna, a maksimalni iznos 800.000 kuna. Za sufinanciranje centara za posjetitelje i interpretacijskih centara iznos se kreće od minimalno 100.000 do maksimalno 800.000 kuna potpore.
U skladu s projektom Vlade RH „Slavonija, Baranja i Zapadni Srijem“, Ministarstvo turizma sufinancira i izgradnju, dogradnju, rekonstrukciji ili adaptaciju centara za posjetitelje i interpretacijskih centara na području Slavonije, Baranje i Zapadnog Srijema s minimalno 100.000, a maksimalno 800.000 kuna.
Ministarstvo turizma i ove godine će sufinancirati uređenje i označavanje postojećih i novih cikloturističkih, pješačkih i jahačkih ruta s minimalno 100.000 i maksimalno 300.000 kuna po projektu. Nadalje, od ove godine će se sufinancirati uređenja i opremanja javnih zahoda (maksimalno do 300.000 kuna tj. do 80 posto odnosno 90 posto opravdanih/prihvatljivih troškova) te izrada projektno-tehničke dokumentacije za javna golf igrališta (minimalnim iznosom sufinanciranja od 100.000 te maksimalnim do 700.000 kuna) te izrada projektno-tehničke dokumentacije za žičare s minimalno 100.000 i maksimalno 700.000 kuna po projektu.



Post je objavljen 13.08.2018. u 12:23 sati.