Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Frankfurtski vrtovi




Stigli smo noćas u Rijeku, materijala ima za nekoliko postova. U stanu nas je kao nikad dočekao pakao temperature tri tjedna zatvorenog potkrovlja.
Matija, naš berlinski sustanar, je predložio da se vratimo preko i ostanemo noć-dvije u Frankfurtu, tamo naime živi njegov otac. Nismo bili u Frankfurtu pa smo pristali, jedino nas je zbunilo kad je domaćin telefonski rekao da drugarica, Jin i ja možemo spavati u Gartenu, sve ima, struja, voda, vece, a na tuširanje možemo po želji doći u zajednicu, gdje on živi.
Nakon spavanju u berlinskoj kancelariji ovo nam je bilo novo spavačko iskustvo i jedinstven doživljaj. Naime to je jedinstveni prostor s valjda dvjestotinjak vrtova s pripadajućim kućicama, vrtovi su puni raznolikog ekološki uzgojenog voća i povrća, kojeg kao da nema tko pobrati, odlične jabuke raznih vrsta padaju na tlo zajedno s granama. Vrtovi se ako sam dobro shvatio unajmljuju za u prosjeku 260 eura godišnje, šarolikog su, vidi se po zastavama, porijekla ljudi koji tu borave, mali broj stalno, vikendom je pak sve puno. Dosta jaka je hrvatska kolonija, no u ekipi koja je roštiljala s nama u našem vrtu obje večeri, bilo je, sudeći po imenima i Srba i Bosanaca.
Roštilj je bio odličan i iznenađenje sastavom mesa obje večeri, a uz Matijinog oca majstorski su izuzetno spretno i brzo napravili vatru, prvi put jedan stariji, drugi put nešto mlađi šef kuhinje. Nisam prije jeo sočnu teletinu na roštilju kao prvu večer, drugu večer su meni dominirali okusom, isto meni iznenađenje na roštilju, janjeći kotleti, naravno tu je bilo i uobičajene svinjetine i piletine da ne zafali. Povrće je nenormalno dobro, paradajzi okusa kakav dugo nisam osjetio, feferoni tek ubrani su odlično prijali, ja sam pogrešno procijenio da su zeleni blaži, pa sam naglo startao, al izdržao sam, nisam ja od jučer. Spavalo se dobro, jedino soba nema prozora pa smo spavali otvorenih vrata te je Jin, usprkos svom našem uzajamnom povjerenju, morao spavati zavezan, na što nije navikao i što ga je očito jako ljutilo.
Toliko za danas, osjetili smo naravno i puls drugog bogatog Frankfurta, jednog od najmoćnijih financijskih središta, no o tome i možda nekim usporedbama, koje su mi se motale u glavi, u nekom drugom postu.



Post je objavljen 12.08.2018. u 11:02 sati.