Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Patke i faširke



Evo izgleda da je sezona u punom jeku, blog mi bilježi povijesne minuse po broju posjeta, boravak u Berlinu se bliži kraju, povratak u domovinu između dvije velike proslave, jučer je i tip koji ovdje drži restoran "Adria" u Friedrichstraße stolove i stoljnjake ukockao hrvatskim kockicama, u roku od dva sata sam dvaput prošao pokraj, nikog nije bilo ni unutra ni vani, a to je valjda najprometnija berlinska ulica i sve je usprkos skupoći puno, ponekima ni kockice ni kraljica Hrvata ne mogu pomoći.
Ovaj boravak u Berlinu mi je bio gastronomski nešto siromašniji od ranijih, moj favorit i otkriće je bila vijetnamska patka, ukusnija, hrskavija i bolja od pekinških koje sam dosad jeo, a i s ukusnijim prilogom koji se na fotki nažalost ne vidi najbolje. Patku slijede fenomenalne köfte iz Görlitzer Straße, tu svaki put svratimo i svaki put oduševe. Zanimljivo je bilo i u jednom od kineskih restorana, uz očito negodovanje vlasnika naručio sam pečenu piletinu bez dodataka na koje su inače ponosni, htio sam počastiti i svog psa, ispalo je uz neizbježno povrće i bolje nego obično. Od kobasica koje su ovdje s pravom skuplje od mesa trošio sam samo Thüringer Bratwurst.
Ovo ljetovanje u Berlinu su obilježile za ovo podneblje i obično ugodnu klimu nenormalne vrućine pa je i golotinje bilo više nego obično, zadnje fotke čuvam na aparatu i neću objavljivati na blogu, samo ove dvije koje nisam sačuvao, budući da na blogu nema gužve nadam se da ga zaobilaze top Hrvatice i blogerice, jer mi je ovdje blog bez nadzora obično do navečer ili čak drugog dana ujutro nakon objave.

Post je objavljen 06.08.2018. u 10:55 sati.