Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

PROJEKT HRVATSKE POLJOPRIVREDNE KOMORE "CAP FOR YOU "


ZA INFORMIRANJE, PROVOĐENJE PROGRAMA I SMJERNICE

Hrvatska poljoprivredna komora dobila je bespovratna sredstva za provođenje projekta CAP FOR YOU u sklopu natječaja Europske komisije „Potpora mjerama informiranja koje se odnose na zajedničku poljoprivrednu politiku (ZPP)“ za 2018. godinu. To je natječaj za odabir najuspješnijih projekata financiranih mjerama iz Programa ruralnog razvoja .


Cilj projekta „CAP FOR YOU“ (AGRI-2018-2446081) je informirati poljoprivredne proizvođače i mlade o Zajedničkoj poljoprivrednoj politici Europske unije, o provođenju programa i njegovim mjerama te o smjernicama i načinu kako Europska komisija kreira svoju poljoprivrednu politiku.
U narednom razdoblju izvršit će se odabir i selekcija deset najuspješnijih projekata. Projekti će se birati putem objavljenog natječaja i prema pristiglim prijavama, u suradnji s Vijećem za odabir (osnovanom u tu svrhu), odabrat će se deset najuspješnijih projekata. Komisiju će sačinjavati: predstavnik Ministarstva poljoprivrede, predstavnik neke od poljoprivrednih udruga, predstavnik akademske zajednice, predstavnik Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te predstavnik HPK.

Kriteriji za odabir su:
1. Generacijska obnova/ zapošljavanje
2. Prijenos znanja
3. Nove temeljne usluge

Svaki od kriterija ocjenjuje se zasebno sukladno navedenim zahtjevima, a zbroj bodova dodijeljen po svakom od kriterija određuje ukupan broj bodova.
Maksimalan broj bodova je 100. Svaki kriterij donosi određeni broj bodova kako je navedeno:

Kriterij Relativni značaj kriterija Max. br. bodova

Generacijska obnova 20% 20
Prijenos znanja 30% 30
Nove temeljne usluge 50% 50
Maksimalan broj bodova 100% 100

Odabrani će biti oni projekti koji ostvare najveći broj bodova prema definiranim kriterijima.
Izračun broja bodova treba iskazati na dvije decimale.

Da bi projekt bio prihvatljiv mora biti prijavljen u okviru jedne od sljedećih Mjera:

• M3 – Sustavi kvalitete za poljoprivredne proizvode i hranu
• M4 – Ulaganja u fizičku imovinu
• M6 – Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja
• M7 – Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima
• M9 – Uspostava proizvođačkih grupa i organizacija
• M10 – Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene
• M16 – Suradnja
• M19 – LEADER (CLLD)

Natječaj je na linku: https://komora.hr/natjecaj-za-odabir-najuspjesnijih-projekata-financiranih-mjerama-iz-programa-ruralnog-razvoja/

Na natječaj se mogu prijaviti mikro, srednja i makro poduzeća u sektoru poljoprivredne proizvodnje: OPG-ovi, LAG-ovi, Udruge, Zadruge, Proizvođačke-organizacije i drugi subjekti koji zadovoljavaju gore navedene kriterije.

Podaci o projektu potrebni za prijavu :

Deset izabranih sudjelovati će u daljnjim medijskim promotivnim aktivnostima projekta (putem TV-a, radija, novina, društvenih mreža):
1. Medijska promocija pozitivnih primjera projekata financiranih mjerama iz Programa ruralnog razvoja
Cilj medijske promocije je podići razinu osviještenosti o važnosti potpore EU-a poljoprivredi i ruralnom razvoju putem ZPP-a kroz predstavljanje 10 najuspješnijih projekata provedenih kroz Mjere ruralnog razvoja. Na taj način ciljane skupine će dobiti uvid u široki spektar mogućnosti koje nudi ZPP. Medijska promocija kroz tiskovine, radio, televizija i društvene mreže.

2. Radionice o Zajedničkoj poljoprivrednoj politici
U radionicama namijenjenim predstavnicima poljoprivrednih udruga i studentima sudjelovat će ukupno 60 predstavnika koji će biti podijeljeni u nekoliko grupa. Svaka grupa predstavljat će određene organizacije koje sudjeluju u pregovorima grupa za Civilni dijalog te će dobiti radne materijale na temelju kojih će se zalagati za određena stajališta. Teme o kojima će se raspravljati su: ekološka održivost, inovacije i digitalizacija u poljoprivrednom sektoru, budućnost modela obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva te udruživanje poljoprivrednika.

3. Medijski pokrivena konferencija predstavit će cjelovit pregled uspješnih primjera projekata i reportaža dviju simulacija.
Na konferenciji će sudjelovati 80 sudionika: predstavnici javnih ustanova (Ministarstvo poljoprivrede, Savjetodavna služba, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju), predstavnici akademske zajednice, predstavnici Hrvatske poljoprivredne komore, predstavnici poljoprivrednih udruga, studenti.
Zainteresirani za sudjelovanje u promoviranju svog projekta koji će biti financiran sredstvima Europske unije, kroz Mjere iz Programa ruralnog razvoja, ispunite tražene podatke natječaja.

Podatke je potrebno poslati najkasnije do 3. rujna 2018. na e-mail: tomislava.hodalic@komora.hr s naznakom: ZA PROJEKT ‘CAP FOR YOU’

Rezultati natječaja bit će objavljeni do 5. listopada 2018. godine na internet stranici Hrvatske poljoprivredne komore: www.komora.hr.








Post je objavljen 06.08.2018. u 08:21 sati.