Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

pismo

sve je počelo kad se oni prahistorijski mačo tija kurčit svojin ulovon kako bi druge zadivija a triba i je zadivit kako on ništa nebi radija. poslin se domislija da podili zadatke i sada imamo mašu pečina sa ranim umjetničkim radovima velikih majstora pisarstva.
to je tako trajalo pun kurac dok su se rane plemenske zajednice sa mačon na čelu bavile presretanjem mamuta i dok nekom maču nije dopizdilo to stalno seljakanje pa upregnija sve raspoložive snage da kopaju, al' kako je svima bilo pun kurac kopanja tako su se dali u potragu za radnon snagom iz udaljenih krajeva. zbog povečanih prinosa od kopanja uvjetovanih povečanim brojem kopača mačo je tija znat koliko može uzest a da ne mora svaki put ić po nove kopače i smislija da se to bilježi sa crticama i zarezima, oni šta nisu razumili crtice i zareze mogli su samo kopat.

e onda se pojavija mačo šta je sve to tija slikovito opisat al tako da svima ostane upameti i počeja gradit keopsove konake samo kako bi se kurčija da je on veči mačo od oni prije njega. međutin one šta su čitali slikovnice je zajeba jedan drugi mačo šta je tija odrast i bit velik pa je reka 'meni je pun kurac slikovnica aj smislite nešto jednostavnije da mogu otić do perzije a ne da mi se ljudi smiju da čitan slikovnice. to su oma objeručke prihvatili svi mačisti koji su došli poslin njega pa su onda počeli radit slikovnice sa popratnim tekstom da se i poslin nji zna kako su se zvali a ne da budu samo likovi iz slikovnica i sve to zapisali u kamenu. kako je to kamenje bilo teško vucarat okolo sitili se da umisto slikovnica mogu na onoj kartušini pisat znakove koji opet malobrojni razumiju, no kako bi svi uokolo znali da su oni mačo onda su rekli onima šta su pisali po kartušini neka to nauče i druge kako bi njihov mačizam bija poznat što šire.

prepisivači ka prepisivači neke stvari nisu dobro čuli druge nisu naučili a treče nisu razumili pa su dodavali svoja tumačenja kako bi mačo posta što poznatiji dok jednog prepisivača nije uvatija artritis i smislija kako nešto jednom napisano umnožit u beskonačno primjeraka. u početku se to mačistima nije svidilo jer ih više u svakom prepisivanju nisu mogli kitit al su se brzo dosjetili da sve to zapišu na izumrlom jeziku kojega će tumačit njiovi prevodioci. no kako je i oni pečinski slikar zna ostavit svoj potpis u obliku tranširanja mamuta tako su i ovi počeli pisat nako kako su govorili šta se ovin mačistima nimalo nije svidilo pa su počeli palit ono šta su pisali, a jebiga kad su slikovnice u kamenu davno izašle iz mode.

eni vej, kako je bilo puno više oni šta nisu razumili strane jezike od prevodilaca onda su se mačisti sitili da oni niti ne moraju pisat na mrtvom jeziku nego je dovoljno da se zapiše ono šta oni kažu jer ionako niko nezna čitat, i sve šta nije onako kako oni kažu zapalit, a sve one šta se oče švercat bacit u tamnicu pa nek pričaju sa zidovima i crtaju slikovnice. i sve bi to tako trajalo i dalje da se nije pojavia lik koji je reka da se promjenom magnetskog polja može utjecati na smjer vrtnje, jebate! eureka! rekoše mačisti, sad možemo šta očemo i boli nas kurac koje magnetno polje oni drugi koriste jer dok ovi kopači skuže da je zemlja neplodna mi ćemo čopit onu plodnu.

čiča miča svršila je priča o pismu, idite djeco gledat pomrčinu krvavog mjeseca i zamišljajte kako bi bilo da ste tamo.

Post je objavljen 28.07.2018. u 10:10 sati.