Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/neprilagodljivi

Marketing

Frenetični pljesak za "najvećeg zločinca"

Povodom reakcije publike u dupkom punoj Areni za vrijeme dodjele Festivalske nagrade za životni doprinos filmskoj umjetnosti, jednom od najdugovječnijih glumaca, Cristopheru Lee-u, 19. 07. 2008., objavio sam 20. 07. 2008. pod naslovom „Frenetični pljesak za "najvećeg zločinca"“ sljedeći upis:

„Sinoć je u Areni dodijeljeno priznanje, Festivalska nagrada za životni doprinos filmskoj umjetnosti, jednom od najdugovječnijih glumaca, Cristopheru Lee-u.

U kratkom osvrtu na svoj životni put, glumac je spomenuo da je 1944. za vrijeme desanta na Drvar upoznao J. B. Tita.
Na spomen Titova imena Arenom se prolomio frenetični pljesak.

Zanima me samo nisu li se u Arenu sjatili Titovi poštovatelji, oni isti koji se povodom njegovog rođendana svake godine okupljaju kod spomenika u Kumrovcu, pa u inat "pravovjernima" zapljeskali "najvećem zločincu".

Zanimljivo, dugotrajni pljesak, a nitko nije urlao "Tito-partija", nitko prinosio stisnutu šaku sljepoočici, nitko isticao crvenu zvijezdu ....

Bil' iz ovog ponašanja nešto mogli naučiti fanovi MPT-a, pa se ne bi govorilo o "zabrani hrvatske domoljubne pjesme", pogotovo ne na način na koji se hrvatskoj javnosti obratio dio hrvatskih "intelektualaca, umirovljenika, biskupa ...".

Što bi na takvo ponašanje posjetitelja u Areni, od kojih veliki broj nije bio ni rođen za Titova života, rekao Josip Jurčević, nego da su se te subotnje večeri u Areni sjatili mrzitelji svega hrvatskog, pa zapljeskali "najvećem zločincu" i "zatiratelju" hrvatskog naroda.

Čini mi se da netko nije u pravu ili posjetitelji Arene ili Josip Jurčević.

Kakav odgovor sugerira frenetični pljesak čovjeku koji je umro prije 28 godina?“



Post je objavljen 27.07.2018. u 09:44 sati.