Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Ponovo na Alexanderplatzu



Svašta bih vam ja pisao o Alexu, ali nemam vremena, već me se požuruje na jutarnji jazz. Uglavnom odmah prvo jutro Jin me nepogrešivo odvukao do tramvaja i naravno, pravac Alexanderplatz. Inače pisao sam već ranijih godina, psi imaju besplatno u sva prometala i dućane, zasad sam primjetio da samo Decathlon ima zabranu i naravno, ignoriramo ga u našim obilascima.
Uglavnom odmah smo napravili selfie kod fontane koja se ponovo primjećuje, naime prošli gradonačelnik je od Alexa napravio stalnu vašarsku seljačiju bandićevskog tipa, onaj koji se stalno slikao i teatrirao, ovaj je iz iste socijaldemokratske stranke, al samo izuzetno dopušta sajmove na par dana. Najjača stranke inače momentalno u Belinu je ona mojih prijateljica "die Linke", ali joj eto koalicijski partneri socijaldemokrati i zeleni ne daju zasad gradonačelničko mjesto, al zato su ovi uspjeli proturiti dosta super zakona u parlamentu.
S drugaricom smo odlučili i ručati na trgu, napravili smo katastrofalan izbor, pivnicu "HB", bavarsku u centru Berlina, poznatu inače kao i omiljen Hitlerov izbor. Al od povijesnog sjaja ništa nije ostalo, Bavarci u prljavim odorama žive od stare slave i nadmeni su, skupi i oholi. Porcije su isto tanke. Dobro, to je bilo ono, prvi put, zadnji put i nikad više.
Moram završiti post, ne stignem obići blogove, kisić iz Berlina!


Post je objavljen 22.07.2018. u 15:40 sati.