Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/huc

Marketing

Proizvodnja života u prosječnoj noćnoj mori

U praskozorje, obasjana jantarnim svijetlom i nalakćena na prozor iza žute svilene zavjese samo u potkošulji, Alica zavodljivo njiše guzom, no Alenu je svejedno. Leži na bračnom krevetu hotelske sobe i promatra scenu više kao lijepu erotsku fotografiju no kao ljubavni poziv. Već je mjesecima bez želje. To je neobično jer njemu je seks oduvijek bio glavni motiv akcije. Da zavede i povali, za to živio. A sada mu se sve to tjelesno, sluzo-kožasto, epidermasto, znojavo, lojno-žljedavo, vonjavo, pirgavo, madežasto, prištavo, dlakavo i folikulasto, sva ta kožna flora i fauna, sav taj dermalni bakterijski, grinjasti, mikroskopski, organski svijet gadi. Ljudsko, isuviše ljudsko!

--------------------------

Ektogeneza je izvjesna budućnost.
Genetski korigirani embriji uzgajat će u umjetnim uterusima.
Emrbrio će se razvijati u posve kontroliranim uvjetima. Svako oštećenje uzrokovano ljudskim faktorom biti će anulirano.
Tijekom ontogeneze u umjetnom uterusu unos najznačajnijih nutrijenata bit će redovit i savršeno izbalansiran, također temperatura brižno regulirana, buka i prijeteći zvukovi isključeni. Možda malo lagane glazbe – koncert za harfu, flautu i orkestar u C duru, stavak drugi, Andantino, Mozart...
Isprava će ektogeneza biti stvar ekskluziviteta, tek će si bogati moći priuštiti poboljšano potomstvo, poslije to postati standard.
Već je danas moguće proizvesti kompletno novorođenče u umjetnom uterusu. Na putu proizvodnje djece priječi se bioetika. Trend surogat majki u suštini je vapaj za umjetnom maternicom.
Komplikacije i stres koje donosi tradicionalan porod kroz rodnicu biti će anuliran.
Specijalizirani roboti-babice brižno će podići novo biće.
Specijalizirani roboti-učitelji obrazovat će dijete.
Život ljudi sutrašnjice biti će od samog početka jedna bezstresna egzistencija.
Polna diferencijacija će nestati.
Roditeljska diferencijacija će nestati.
Koitus kao takav će iščeznuti.
Seksualni roboti ili diode zabijene direktno u mozak pobrinut će se za vrhunski seksualni užitak.
Nije isključeno da će pro-life udruge podržati ektogenezu prije no napredni intelektualci.

-------------------------------

Tako već neko vrijeme razmišlja Alen. Svoja transhumanistička zastranjenja pripisao je godinama i kemizmu tijela. U drugoj je polovici pedesetih i testosteron mu je drastično pao. Započeo je proces andropauze i uskoro će postati neka vrsta životno-iskusnog dječaka. Osjeća olakšanje zbog toga. Predugo je bio tlačen biološkom funkcijom i agresivnim polnim nagonom. Možda napokon postane majstor Zena!

Odjednom čuje kako netko u wc-u povlači vodu. Čudi se. Pretpostavljao je da su on i Alica ovdje sami. Osluškuje. Voda šišti iz slavine. Potom tišina.
Iz kupaonice izlazi mlad, nag ljepotan. Oko struka mu je bijeli ručnik s natpisom Astorija. Mokru gustu valovitu plavu kosu češlja unatrag. Podsjeća na Matthew McConaugheya u najboljim danima. Prilazi Alici straga. Podiže zavjesu i prebacuje je preko njenog struka. Potom joj mazi guzove, zavlači ruku u međunožje, igra se s njenom vulovm. Ubacuje prst u vaginu. Malo vrti. Ubacuje dva. Malo vrti. Alica je podatna, širi noge da sve to lakše ide. Jednom širokom gestom ljepotan odbacuje ručnik i Alen vidi dugačak, lijepo oblikovan, mesnati kurac. Opla, kaže u sebi. Ljepotan turne svoju alatku u Alicu i počne da se njiše, polako.
Thanks for the trouble you took from her eyes, Alenu nadođu Cohenovi stihovi na um. Kako glupo, pomišlja, tip mi kreše ženu, a ja ga blagosiljam stihovima kanadskog pjesnika.
Ali doista ne mari. Ne mari sve dok ljepotan ne pokuša da razgrne zavjesu i učini ovaj prizor javnim.
- Hej, što to radiš – pobuni se Alen.
No ljepotan ni da trepne.
- Hej! Nemam ništa protiv da ju karaš sve dok to ostaje unutar četiri zida!
Ljepotan se baš napenalio, želi da razgrne zavjesu koja zapinje, no čini se da su vodilice predebele za tu karnišu.
- Prestani!
Alen nastoji ustati. Paraliziran je dibidus, kao da ga je oborio žešći moždani. Ili je možda drogiran?
Ljepotan na kraju uspijeva u svojoj namjeri.

Alen se budi u svom krevetu.
Panično gleda oko sebe.
Gdje sam?
Soba je u polumraku.
Uviđa da je to ista ona hotelska soba koju je maloprije snio. Vidi Alicu sa svoje desne strane. Ona spava dubokim snom. Nježno prdne. Alen odahne. Dobro je! To je bio samo san.
Baca se natrag na ležaj.
Odjednom začuje povlačenje vode u wc-u.
Što?
Šištanje slavine i utihnuće.
Pogled mu je prikovan za vrata.
Nada se da će ugledati čistačicu.

Leonard Cohen: Faomous Blue Raincoat


Post je objavljen 17.07.2018. u 13:09 sati.