Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Ponos velik do neba

Ostavili su svoja srca na terenu. Igrali su sjajan nogomet, ali božica Fortuna jučer je pomilovala igrače Francuske. U svima vama sigurno se miješao i ponos i radost i tuga, kao i u meni. Modrić je proglašen najboljim igračem prvenstva. I nebo nad Moskvom se otvorilo tijekom dodjele medalja, ispirući pomalo gorak osjećaj koji osjete poraženi, pogotovo kada nisu nadigrani. Mene je začudilo da u tolikoj zemlji imaju samo jedan kišobran, kojim se zaklonilo tek njihovog predsjednika, ostali su vjerojatno žmikali robu kad su konačno otišli s travnjaka.

Meni kao meni je strašno to što je zakazala moja kugla, i to u zadnjoj utakmici. Ništa od moje karijere u Delfima, tamo se traži velika preciznost u predviđanjima. Svejedno ću vam ostaviti post koji sam objavila na svojoj stranici, u iščekivanju utakmice života ove generacije. I reći ću vam samo da sam silno ponosna na sve što su pokazali naši dečki, igrajući svoje snove na ovom prvenstvu.



E sad je pitanje o čemu pisat, a da je francusko i da možda mogu iskoristit u predvečerje sutrašnjeg velikog dana za naše vatrene?

Francuski poljubac, francuski ključ, francuska kapa il francuska salata ne dolaze u obzir. To je upotrebljeno previše puta. Pa ću ja malo svukudnekud uburit nos, čisto da podsjetim čemu su sve skloni.
Evo recimo za početak ću vam reć da u Francuskoj pojedu 200 000 tona puževa godišnje. Ja kad vidim puža, pogotovo golaća, slabo mi dolazi, a kamoli da ga idem jest. Ne znam samo kud pobacaju tolke kućice od puževa, pa to je dosta za sazidat novi Luvr u roku par godina. Znate vi kolko puževa stane u tonu? Ne znam ni ja, al mislim da je jako puno, pa to puta dvjesto. Pužokileri.
O vinima neću uopće trošit riječi. Reći ću samo - dođite u Zagorje, pitoreskni dio Hrvatske u kojem vino teče i u šumskim potocima, a promila u zraku ima cca dva i pol i to u ranu zoru. ( Da se sad ne bi neko uvrijedio, sličnih pojava ima posvuda u Hrvatskoj, kod nas se recimo rakija ne peče jedino od starih vešmašina, sve drugo dolazi u obzir ).
Isto je i sa sirevima. Jaka fora, jest pljesniv sir. Pa jebate to moraš bit poremećen da taj smrad uopće staviš pred sebe u tanjur. Ko plemenita plijesan i dozrijevanje i blahablaha. A ja sam Brižit Bardo i preselila sam u Hrvatsku jer nemrem jest puževe i smrdljivu plijesan i zalijevat sve iz demižonke.
Pa recimo Koko Šanel. Jel ima neko na planeti ( osim možda onih koji ne znaju ni zemljopis ) a da nije čuo za nju i za njene parfeme i haljinice i kostimiće? Ja si jako želim jednu njenu crnu haljinu, zapravo se već vidim u njoj, al kad pomislim da je i Koko jela puževe nekak mi se odma manje sviđa.
Pa recimo prva dama. Općejepoznata činjenica da je starija od svog supruga dvadesetčetri godine, šta je rijetkost. Zanimljivo je kak ljudi loše reagiraju na takve stvari; kad naš Dikan dopelja mlađu četrdeset godina - nikom ništa, kažu - stiže Kazanova, a ovoga bi razapeli i živog pojeli da ga sretnu ( znate ono - kud si mamu poveo u disko il tak nešta ).
Pa Luvr, na koji su umalo trebali stavit tablu "Zabranjen ulaz izvjesnim političarima", jer kak su krenuli dobro da i Mona Liza nije završila u garaži. Biće Luvr ima al baš turbojake mjere osiguranja.

I da ne duljim, prebacujem se sa teme na temu pa mi sve slabo dolazi; moja kugla jasno govori da galskim pijetlovima sutra neće pomoć ni famozni druid Čudomiks iz Asteriksa ( bi on, al jako se porezo srpom dok je brao imelu, a i kotlić za kuvanje napitka se probušio u nedoba, nisu stigli napravit novi, tak da od čarobnog napitka nema ni č ).

Gospodo, čast mi je i zadovoljstvo najaviti vam da od sutra Ajfelov toranj ima novi dres kod. Poput ovog na slici.









Post je objavljen 16.07.2018. u 06:04 sati.