Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Civilizacija zabrana



Nasmijala me jutros vijest na jednom portalu, FIFA (svjetska nogometna federacija) zbog seksizma zabranila učestalo zoomiranje zgodnih navijačica na stadionu. Znam da većina koja će pročitati će automatski podržati tu vijest i neće im pasti na pamet analizirati koliko se gluposti krije u toj jednoj jedinoj rečenici, to je normalno, jer su raznim masovnim kampanjama većini odavno isprani mozgovi i ne pada mi na pamet to komentirati.
Umalo je prošlo, al zahvaljujući izuzetno uspješnoj kampanji europske javnosti nije, no u drugom slučaju, malo ublaženo, kladio bih se, vjerojatno hoće, uvođenje filtera koji će nas štititi od preuzimanja neželjenih sadržaja na internetu, što će naravno dobar dio javnosti pozdraviti. Mi u javnim ustanovama imamo filtere, vjerojatno najrigoroznije u Europi, pisao sam o tome kad nisam mogao otvoriti naslovnicu bild.de s tekstom i slikom o tad najuspješnijoj sportašici Europe, želio sam to raditi na nastavi jer su svi klicali Janici, i ne može, no vidio sam da takve sitnice kao iživljavanja anonimnih cenzora nikog ne zanimaju.
Nekad mi se čini da većina odralih "odgovornih" ljudi veliki dio svog vremena provodi smišljajući zabrane koje će zaštititi njih i okolicu, umjesto da barem probaju logično razmišljati, naravno, ako su to još u stanju.

Post je objavljen 14.07.2018. u 11:57 sati.