Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mstalk

Marketing

Idealan poklon za rođendan

Rođendan je dan u godini, kada se slavi godišnjica rođenja. Slavi se u mnogim kulturama. Slavljenik za rođendan dobiva poklone i organizuje rođendansku zabavu.



Po mom mišljenju najvažnije je odabrati dobar poklon za slavljenika. Ne dobar u materijalnom smislu, već da je to nešto što on/ona voli, možda odavno treba, ili želi, ali iz nekih razloga još uvijek to sebi nije priuštio/la.
Za mene novac nije poklon. To je dokaz da taj neko tebe dovoljno ne poznaje, ne zna šta ti voliš, trebaš ili šta možda potajno maštaš da dobiješ kao poklon.

Bar ja imam taj običaj slušati šta ljudi govore. Ne slušati u tom smislu da dođem i pitam "šta želiš da ti poklonim za rođendan?" Već slušati i prikupiti informacije iz neformalnog razgovora o rođendanima, polonima, željama ili samim planovima (planirala sam sebi slijedeći mjesec kupiti ovu torbu). Kod mene se pale lampice. Aaa pa ona za 10, 20, 25 dana ima rođendan, to će biti poklon od mene. Zar možete naći bolji poklon od ovoga??? Ja mislim da ne možete. :D

Čak i sami možete da učestvujete u izdradi poklona. Ja sam jednoj dragoj osobi kao dio poklona odlučila napraviti i tortu. Ali ne "običnu" tortu. Mislim da ste do sada svi već imali priliku vidjeti na internetu Tortu - broj. Cijene u prodaju su im prilično visoke, a nije neka mudrolija napraviti istu. Zato sam preuzela posao u svoje ruke i nisam se pokajala.



Isprintala sam brojeve koji su mi trebali, zatim napravila kore, iskružila i pustila mašti na volju. Veliki sam ljubitelj čokolada i čokoladnih kolača, tako da je i Torta - broj čokoladna.



Slavljenica je bila oduševljena. A ja presretna. Jer volim ljudima pokloniti ono što im u tom momentu baš i treba. A njoj je torta trebala. (Ne pitajte kako sam znala :D )


Post je objavljen 13.07.2018. u 11:52 sati.