Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/movrvari

Marketing

Zaprašivanja komaraca - zamolba

Poštovani mještani,

S obzirom na nekoliko upita o zaprašivanju komaraca na našem području, dostavljam potpunu informaciju, te tražim od vas pomoć.

Zadnje špricanje komaraca na području MO Varvari izvršeno je dana 26. i 27.06.2018. godine. Ovim vas putem obavještavam da je sukladno naputku i odobrenju ZZJZ IŽ slijedeće špricanje predviđeno (prema sadašnjim saznanjima) za termin između 20. i 23.07.2018. Ukoliko je za taj period predviđena nepovoljna vremenska prognoza, s tretmanom se kreće odmah po prvom povoljnom uvjetu za provedbu istog. Napominjemo da ZZJZ IŽ procjenjuje koliko se često može špricati radi prekomjernog apliciranja otrova u okoliš te se tih uputa moramo pridržavati.

Zamolio bih sve mještane, da, ukoliko možete, probate utvrditi i locirati bilo kakvo potencijalno žarište komaraca na vašem području (bilo kakva voda stajaćica, lokva, pojilište, spremnici u kampanji i sl.) te da nam dojavite o lokaciji, a još bolje kontaktirate vlasnike, kako bi se izvršio larvicidni tretman komaraca, čime bi prevenirali veliki dio problematike koja slijedi nakon što se iz takvih ličinki izlegu komarci.

Larvicidnim tretmanom komarci se svedu na biološki minimum (učinkovitost je oko 50-60%), dok se adulticidnim tretmanom (špricanjem) učinkovitost smanjuje na svega 10%. Slijedom navedenom, molimo vas da nam dojavite svaki podatak koji može pridonijeti smanjenju "uzgoja" komaraca na vašem području, a naši će provoditelji mjera (zajedno s komunalnim redarstvom ukoliko je potrebno) obići lokacije i poduzeti odgovarajuće mjere.

Kontakt mail za dojavu o lokacijama većih vodenih površina je: rvelenik@gmail.com

Za MO Varvari, Robert Velenik

Post je objavljen 13.07.2018. u 15:12 sati.