Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iskonskipag

Marketing

PERUŽINKE UŠLE U FINALE 52. FESTIVALA DALMATINSKIH KLAPA OMIŠ 2018.
Sinoć navečer je na maloj pjaci u Omišu održana treća, izborna večer klapa u kojoj je nastupilo sedam ženskih i pet muških klapa.Izvor:fdk

U izuzetnoj konkurenciji, klapa «Peružini» je prva nastupila. To nekada može biti dobro, a koji puta u takmičarskom djelu baš i ne. Osjetila se blaga trema i glasovna neujednačenost, poglavito u prvoj pjesmi «Žilju moj pribili», dok se u drugoj pjesmi «Vrani se konji igraju» osjetila sva glasovna snaga klape «Peružini». Upravo kako sam ustvrdio u postu o nastupu klapa na 18. smotri u Pagu, da intonativnom čvrstinom i vokalnom disciplinom Peružinke ne trebaju strepiti pred omiškim Festivalom. Sinoć su to i potvrdile. Stručno ocjenjivačko povjerenstvo dodijelilo je klapi «Peružini» (43,8) bodova što je bilo dovoljno za plasman u finale.

20. srpnja na Trgu sv. Mihovila u Omišu u završnoj večeri ženskih klapa pored naših «Peružinki», nastupati će sljedeće klape: «Oršulice»; «Skontradura», «Fjoret», «Kandelora», «Ankora», «Dišpet», «Luše», «Teranke» i «Amorin».


Izvor:fdk

Želim puno sreće našoj ženskoj klapi «Peružini» u finalnoj večeri 52. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2018.


Post je objavljen 09.07.2018. u 20:16 sati.