Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mstalk

Marketing

ZDRAVE PALAČINKE

Vikend je tu i vrijeme je za neku poslasticu.


Do prije mjesac dva nisam mogla ni zamisliti da jedem zdrave palačinke, jer bila sam mišljenja da ne mogu biti ukusne. Gledajući TV emisijiu zabavnog karaktera, gdje su gosti bili poznati sportaši koji su par puta spomenuli zdrave palačinke i sastojke koje ja inače jedem svakodnevno(zobene pahuljice, rogač, kokos i sl.), odlučila sam da isprobam i to iii vjerujete nisam se pokajala, šta više kajem se jer nisam i prije pravila palačinke sa tim sastojcima.

Zobene pahuljice su glavni sastojak, one su zamjena za brašno. A sve ostalo je na vama, možete ubaciti sve što volite da jedete: kokos, rogač, mak, bademe, znači igrajte se, pustiti mašti na volju. Nema grižnje savjesti, jer zobene pahuljice su odlične za one koji imaju “problem“ sa viškom kilograma.

Zobene pahuljice su prirodne i gotovo neprerađene, a sastoje se od zobi, žitarice cjelovitog zrna. Zob obiluje vlaknima koja usporavaju probavu ugljikohidrata čime se smanjuje razina šećera u krvi što u konačnici izaziva osjećaj sitosti nakon zobenog obroka. Pored vlakana, zobene pahuljice predstavljaju i izvrstan izvor kompleksnih ugljikohidrata, a najbolje od svega je da u samo 100 g sadrže 347 kcal.

S toga evo recept za ZDRAVE PALAČINKE sa zobenim pahuljicama

Sastojci:

Za oko 20 palačinki
- 250 g zobenih pahuljica
- Pola banane
- Malo ekstrakta vanilije
- 1 kašikica sode bikarbone (ili praška za pecivo)
- 2 velike kašike rogača (kokosa, maka i sl.)
- 1 jaje
- Oko 500 ml vode (ako želite gušću smjesu vodu dadajite postepeno, do Vaše željene gustine)

Priprema:

- Sve sastojke ubaciti u blender i dobro izmiksati, jaje dodati na kraju i još kratko izmiksati da poveže smjesu
- Tavu premazati uljem ili maslacem (ja sam koristila kokosovo ulje) i dobro zagrijati. Smjesa će biti gusta, kašikom sipati smjesu na tavu u obliku manjih kružića. Peći na laganoj temperaturi sa obje strane dok ne porumeni.

Premaz i voće birate sami.

Prijatno!!!




Post je objavljen 07.07.2018. u 16:24 sati.