Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Nekoliko iritantnih tipova fotografa

Fotografi koji iritiraju druge fotografe...:

** Kradljivac kadrova - Fotograf koji se doslovno gura drugom fotografu u kadar da snimi to isto što snima taj drugi fotograf, u istom trenutku i iz iste točke gledišta. I nerjetko dotičnome takvim guranjem u kadar upropasti snimak...

** Nepozvani savjetodavac - Fotograf koji drugim fotografima oko sebe dijeli "pametne" savjete, iako te savjete nitko od njega nije tražio. Od toga da drugima govori što i kako bi trebali snimiti, pa do toga da glumi dežurnog kritičara svih snimljenih fotografija. Uglavnom na davanje neželjenih savjeta, sufliranje i pametovanje troši više vremena nego na samo snimanje.

** Brbljavac - Fotograf koji ne zna zatvoriti usta, i neprekidno priča. O bilo čemu, samo da priča i onda kada ne treba. A time često svima oko sebedrugim fotografima oko sebe remeti koncentraciju. I uglavnom priča više nego što snima.

** GAS-ovac - GAS, "gear acquisition sindrome" (sindrom gomilanja opreme) očituje se u tome da netko tko opsesivno gomila fotografsku opremu, na neko jednostavno i nezahtjevno snimanje "za svaki slučaj" nosi sa sobom tonu opreme. Uglavnom pretvara sve u ljude/fotografe koji su u njegovom društvu u "asistente" koji mu nose, dodaju dijelove opremu, ili općenito pomažuu, a više vremena troši na mjenjanje objektiva i (ras)klapanje stativa i svega ostaloge nego na snimanje.

Nekoliko čudnih tipova fotografa

Post je objavljen 05.07.2018. u 19:20 sati.