Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mstalk

Marketing

Posjetite jezero Chiemsee

Ako vas put nanese u Njemačku, tačnije u Bavarski dio Njemačke definitivno trebate posjetiti Jezero Chiemsee i provjeriti šta to skriva njegova obala i slikoviti otočići.



Uz nekoliko manjih, tri su glavna otoka na jezeru, posebno zanimljivih imena: Herreninsel ('Muški otok'), Fraueninsel ('Ženski otok') i Krautinsel ('Povrtni/Biljni otok').




Herreninsel je najveći otok na jezeru, a u unutrašnjosti skriva nikada dovršenu palaču kralja Ludwiga II. 'Herrenchiemsee', sagrađenu 1878. godine kao repliku dvorca Versailles. Osim 'Nove palače', turisti mogu posjetiti i 'Staru palaču', augustinski samostan pretvoren u Muzej kralja Ludwiga II. Ako vas više zanimaju prirodne ljepote, posjetite otok i prošetajte prekrasnim vrtovima palače, koji su najljepši u toplijem dijelu godine.Ja sam otok posjetila u mjesecu maju i oduševljena sam prirodom i vrtovima na Herreninsel otoku.





Drugi po veličini otok u sklopu jezera Chiemsee sanjivi je 'Ženski otok' - Fraueninsel.U netaknutoj prekrasnoj prirodi otoka smjestio se benediktinski samostan 'Frauenwörth', koji s povezanim građevinama čini glavnu mjesnu atrakciju. U samostanu časne sestre izrađuju Klosterlikör (samostanski liker) i marcipan. Otok Fraueninsel se proteže na svega 12 hektara, zahvaljujući tome otok možete laganim hodom obići za 20-ak minuta.



Nisam posjetila i treći Krautinsel - Biljni otok, koji ću nadam se imati priliku posjetiti kada slijedeći put odem na Jezero Chiemsee, jer to je prizor koji ne želite vidjeti samo jednom u životu.

Post je objavljen 04.07.2018. u 12:57 sati.