Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/op3

Marketing

"Osvježite se, uzmite duhovno štivo i učinite dobro djelo"

Dominikansko laičko bratstvo blaženog Augustina Kažotića, u zajedništvu sa našim Župnim caritasom, kroz prve 3 nedjelje srpnja priprema svježu limunadu za osvježenje nakon svih svetih misa. Uz to posjetitelji našeg štanda mogu slobodno uzeti knjigu duhovnog sadržaja, a svi dobrovoljni prilozi idu za izradu novih klupa za crkvu svetog Dominika u Konjšćini.



Inače, nakon prve nedjelje rezultati akcije su premašili sva očekivanja. Pogotovo imajući u vidu da je vrijeme godišnjih odmora pa se u župi nedjeljom održavaju četiri mise, umjesto uobičajenih pet. Naši su župljani još jednom pokazali da imaju sluha za pomoći bližnjemu, ali i veliku privrženost svetom ocu Dominiku.

Crkva u Konjščini je inače jedina crkva posvećena sv. Dominiku u sjevernom dijelu Hrvatske te se zbog toga s njom osjećamo posebno povezanima. Osim toga, prema najranijim podacima, župa u Konjščini je osnovana početkom 14. stoljeća, upravo u vrijeme kada je zagrebačni nadbiskup bio blaženi Augustin Kažotić. Iako za to nemamo povjesnu potvrdu, vrlo je vjerovatno da je ova župa osnovana upravo njegovom odlukom.

Po završetku ove akcije, 22. srpnja, naše bratstvo planira, zajedno sa zainteresiranim župljanima, posjetiti Konjščinu te prikupljeni iznos predati tamošnjem župniku. Naravno, o tom događaju će svi čitatelji našeg bloga biti pravodobno obaviješteni.

Hvaljen Isus i Marija!

Post je objavljen 02.07.2018. u 10:32 sati.