Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Sladoled u talijanskoj provinciji



Ako se nešto svjesno trudim,to je ne juriti i ništa ne forsirati, ako ne moram. Izbjegavam koliko je moguće, a teško je u ovakvom društvu, srazove i svađe. Nakon što sam jučer izašao sa sastanka i pas i ja smo brzo shvatili da je unutra ugodnije boraviti nego vani. Ipak brzo smo pronašli ogroman prazni park u kojoj je bilo sasvim dovoljno hladovine za opuštanje, a Jin je malo i trčao za upravo pronađenom lopticom, koju je očito netko zaboravio. Vratili smo se kad je Jin sam krenuo u pravcu doma.
Auto je bio parkiran na suncu i na povratku smo se borili s vrućinom. Pauzu smo napravili prije zadnjeg prelaska u Sloveniju jučer, jer zna se čiji je sladoled najbolji i gdje se kava kupuje. Našli smo gelateriu s vrtom u ugodnoj hladovini. Unutra su gledali nogomet, bilo je dva prema dva, kad sam je odlazio u vece. Veliki natpis u ulazu u vrt o zabranjenom samoposluživanju, pa smo poslušno sjeli. Konobarica mlada i, ispostavilo se, nezgodna. Drugarica je relativno lako objasnila kakvu mineralnu vodu želi, ja sam jednostavno zatražio jednu čoko kuglicu sladoleda. Konobarica me pita mislim li na čokolajt. Ja shvaćam da postoji light i neki drugi sladoled i tražim normalnu čoko kuglicu sladoleda, na što ona odgovara da se kaže čokolajt i odlazi, ostajem u nedoumici što ću dobiti, a i manje više mi je svejedno. Četiri puta donosi tacne s pićima za druge ljude, ne uzbuđujemo se previše, jer smo obavili vecee, natočili u čistu pepeljaru žednom Jinu vodu koju nosimo sa sobom, ugodna je terasa, a na kraju nismo otišli, jer je drugarica ipak željela hladno piće, koje je napokon stiglo, kao i kuglica dobrog sladoleda, inače 1,80 eura. Kad smo plaćali počela je konobarica klasičnim trikovima traženja sitnog, te sam fore prozreo ja davno u Bosni na Balkanu, a uz hrvatsku obalu su isto standardni dio repertoara, ako ne zaokružiš odmah iznos cijene, a mi eto zaokružujemo, samo kad smo zadovoljni uslugom. Vidio sam da konobarica isto ponavlja i s drugim gostima, sad bi me zbilja zanimalo, jel i ona jadna živi od manče il je to svugdje postao dio folklora provincijskog turizma.


Post je objavljen 01.07.2018. u 13:48 sati.