Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Starac i (r)evolucija



"Pokrenuta suradnja triju susjednih zemalja: Italije, Slovenije i Hrvatske na današnjem sastanku na kojem su sudjelovali članovi: DiEM25 Friuli Venezia Giulia Italija, DiEM25 Slovenija i DiEM25 Rijeka1 DSC". Kratka vijest na stranicama mog transnacionalnog pokreta.
Ne mogu reći da mi se baš dalo na put u talijansku Goriziu na sastanak u 10.30. No uvijek na kraju prevlada argument moje generacije, ionako se ništa ne može napraviti, bit će tako kako kako odluče centri moći, makar ti bili primitivni poput ovih na našim prostorima, te ja na kraju uvijek odlučim, ajde da se uvjerimo da i od ove ekipe ništa.
Pred Goriziu smo stigli na vrijeme, usprkos dugim cijevima na granici, i dvaju promašaja i vraćanja na vrijeme, no s tim Kulturnim domom su i oni, za nas koji nismo na ti s jezikom domaćina, pa ni engleskim, malo zeznuli, tako da smo mi prvo tražili onaj dom, za koji su valjda oni upozorili da ga ne bismo trebali zamijeniti, s onim u kojem se održava.
Malo smo zakasnili, ekipa se baš predstavljala, čak mi je bilo na prvu simpatičnih ljudi i nitko potpuno antipatičan, što mi se obično događa, no naravno, čim je jedan na talijanskom počeo govoriti o potrebi širokih razumnih demokratskih koalicija, moj pas je postao nemiran, dobro, možda sam ga slučajno malo trknuo nogom, i morali smo vani.
Na ručku, po preporuci u slovenskoj Gorici, poslije sastanka, ostalo je zbilja zanimljivo društvo, tako da sam ponesen raspravom zaboravio snimiti i glavna jela. Jedan od članova pokreta je npr. i gradonačelnik mjesta kod Bologne, baš sam mu rekao na njemačkom, na kojem nisam ni ja, a ni itko drugi u službenom djelu, govorio, na njemačkom sam mu rekao da, iako je govorio talijanski, najbolje sam njega razumio, on mi se zahvalio i nastavio na talijanskom o neverbalnoj komunikaciji, više ga nisam toliko pratio, jer bilo je tu još itekako zanimljivih osoba, s ekipom iz Ljubljane sam raščistio zašto ih nismo podržali kod jednog njihovog priopćenja.
Ugodan dan sve u svemu, neću o glavnim temama, jedna su naravno bili imigranti, druga interna, prijedlog zajedničke akcije ekipe iz Kopra, Trsta i Rijeke, čekamo barem prijevod na engleski. Lijepo je znati da te politički nikad nitko nije kupio i da stalno surađuješ u projektima sa super gubitnicima, jebeš pare, dopunili smo benzin u Sloveniji, znatno jeftiniji no u Italiji, al smo putovali Italijom, da zaobiđemo slovenski cestovni harač.





Post je objavljen 30.06.2018. u 22:34 sati.