Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Vraćanje jednakog



U ovih četrnaest godina svakodnevnog bloganja normalno da nekima izgleda da dolazi i do ponavljanja. Budući da smo predvidivi po mjestima svojih šetnji, neke fotografije bez ljudi izgledaju kao da se ponavljaju, pogotovo one s visina šetnice pokraj zvjezdarnice, naravno to je privid, objavljujem samo aktualne fotografije, koje ne mogu biti iste kao prethodne.
To razmišljanje me podsjetilo na studentske i ne samo studentske polemike, radi li se kod Nietzschea o vječnom vraćanju istog ili jednakog. Bio sam u onoj manjoj skupini, koja je tvrdila da se radi o jednakom i strašno me ljutilo to što sam bio uvjeren da druga grupa uopće ne kuži razliku u značenjima, bile su vesele te "bitne" rasprave do duboko u noć.
Sad mi je sve to nebitno jer spadam u skupinu sustavnih gubitnika, sama činjenica da svoje misli izlažem na tako luzerskoj platformi kao što je blog, govori o njihovoj irelevantnosti. Izbjegavam polemike na radnom mjestu, jer se bojim da se osjeti moj prezir, koji onda posljedično vrijeđa neistomišljenike.
Kao što jučer kroz smijeh rekoh jednom kolegi, daj, ne očekuješ valjda od mene da s tobom raspravljam o crncima i imigrantima. Osmijeh uvijek pomaže, posebno kad nije smiješno.

Post je objavljen 27.06.2018. u 12:39 sati.