Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Nogometne pobjede



Nogomet u mojem društvu ni u kom slučaju nije prioritet, ni kad se radi o svjetskom prvenstvu, pogledaju se utakmice hrvatske reprezentacije, i ako nema nešto zanimljivije na drugim programima kao jučer, njemačke. Zatekla nas zato drugarica pitanjem, zašto svi navijamo za Njemačku i to glasnije i s više strasti nego za Hrvatsku.
Za mene je odgovor jasan, Njemačku mogu mnogo opuštenije gledati, jer ne moramo ni moj pas ni ja strepiti ako padne gol, kad igra Hrvatska uvijek sam u grču, kako psa zaštiti od stresa obaveznih eksplozija i pucanja, ne smijem ni slučajno biti s njim vani kad Hrvatska igra, jer odvezan može odjuriti k vragu, kad počnu eksplozije, u Pragu sam ga jednom lovio tako poslije neočekivanog vatrometa u parku po strogom centru, sva sreća pa su vozači bili prisebni.
Ne moram strepiti što će zvijezde moje reprezentacije izreći i što vikati nakon pobjede, eto, prva izjava veličanstvenog Tonija jučer, mnogi bi se ovdje radovali da smo večeras ispali, nismo im željeli to olakšati. Prenijeli na twitteru svi sretni navijači, poput radikalne ljevičarke Julie Schramm, koja je pak poslije prvog gola komentirala da prije nije bilo raketa u zraku, nakon golova u Berlinu. Kod nas dolaze u obzir samo Tomson i Bog i Hrvati, mada pak na twitteru Srbi navode da je jedan od najvećih hitova u hrvatskoj svlačionici bio Đurđevdan, to valjda jer mrze naše domoljubne nogoloptačke milijunaše.
Kako je da je, kad i ako Hrvatska ispadne, prestat ćemo pratiti prvenstvo, kao da ga nema. Što reče jedan moj prijatelj, tješi što i Švicarci imaju primitivce u svojim redovima, makar bili samo uvezeni. Do tada gledamo sa svim nužnim predostrožnostima i oprezom.
p.s.
U sirnici sam ipak uživao više nego u njemačkoj pobjedi, mada to nisam tako glasno pokazivao.

Post je objavljen 24.06.2018. u 11:06 sati.