Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/simplefoods

Marketing

Every journey begins with single step

Nije baš originalno staviti otrcanu frazu za naslov prvoga posta na blogu složit ćete se dragi čitatelji. Doduše nije baš originalno u današnje vrijeme pisati gastro blog ili blog posvećen hrani, ili do vraga blog općenito. Ali eto iz nekog nepoznatog razloga upravo to radimo.
Prije nekoliko dana napustio nas je Anthony Bourdain... čovjek zbog kojeg sam zavolio emisije o kuhanju i putovanjima, čovjek zbog kojeg sam zavolio kuhanje više nego što sam mislio da je moguće, čovjek zbog kojeg sam zavolio i pisanje o hrani. Listajući po tko zna koji puta njegove knjige rekao sam si pa zašto ne bi i ti nešto napisao o hrani? Zašto ne bi podijelio neke dojmove o restoranima koje posjetiš? Zašto na kraju krajeva ne bi iskoristio onaj fotoaparat koji skuplja prašinu na polici i tu i tamo uslikao hranu koju pripremiš? Ionako to radiš na instagramu. I tako dok sjedim u uredu došla mi je ideja da kreiram ovaj blog. da podijelim sa ljudima oko sebe svoju strast prema hrani, prema vinu i svim onim užicima koje nam donose.
Mi (a volim se smatrati jednim) gurmani uživamo u svakom zalogaju hrane koji stavimo u usta, a ako ste kao i ja cijenjeni moji čitatelji sigurno veliki dio dana razmišljate što ćete skuhati za večeru kada se vratite doma s posla? I dok bi netko rekao, ma hej kako ti se da nakon posla još stajati za štednjakom i kuhati, mi na to odmahnemo rukom. Takvi ljudi nikada neće shvatiti koliko užitaka i opuštanja čovjeku donese onaj fini miris dinstanja luka, pucketanja vrelog maslaca, a to je tek uvod, jer kakav nas osjećaj obuzme kada na stol stavimo tanjur a na njemu savršeno kremasti rižoto koji se puši, naribamo gore malo sira i zalijemo sa domaćim maslinovim uljem. Možda se drznemo posipati i malo svježega vlasca po svemu tome. No, nema većeg užitka kada prvi zalogaj stavimo u usta, kada se svi oni okusi razliju po usnoj šupljini, kada nam osjetila zatitraju, a za savršeni užitak pobrine se gutljaj savršeno ohlađenog vina, recimo jedan lagani Rose.
Mi gurmani težimo upravo tome. Nadam se cijenjeni čitatelji da sam Vas makar malo zaintrigirao ovim uvodnim postom i da ćete rado svraćati na ovaj blog, jer tko ili što sam ja bez Vas?
Ostajte mi dobro internet gurmani i tipkamo se nekom drugom prilikom.

Post je objavljen 18.06.2018. u 14:13 sati.