Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

MATICA HRVATSKA IMA NOVOG PREDSJEDNIKA


DR. BOTICA BIO JEDINI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIKA!

Nakon dr.Stjepana Damjanovića, sveučilišnog profesora i akademika koji je bio izabran 2014.Matica hrvatska u svojoj 176 godini postojanja, 16. lipnja izabrala je na Glavnoj skupštini u Rijeci novog predsjednika , a to je dr. Stipe Botica. .


Matica hrvatska utemeljena 1842. godine sa svrhom promicanja nacionalnog i kulturnog identiteta u područjima umjetničkog, znanstvenog i duhovnog stvaralaštva, gospodarstva i javnoga života te skrbi za društveni razvitak. Matica je među najvećim i najvažnijim nakladnicima knjiga i časopisa u Hrvatskoj.

Dr.Stipe Botica rođen je 23. 2.1948. u Otoku u okolici Sinja. Studirao je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu upisao je i diplomirao jugoslavenske jezike i književnosti te latinski jezik i rimsku književnost. Na istom fakultetu magistrirao je poslijediplomski studij književnosti, obranom teme Filip Grabovac i njegovo književno djelo 1979. Godine 1986. obranio je doktorsku disertaciju Književno djelo Luke Botića: Veze usmene i pisane književnosti hrvatskoga romantizma.
Za potpredsjednike su od pet kandidata izabrani Anđelko Akrap, Luka Šeput i Dubravka Oraić Tolić. Glavni tajnik ostaje Zorislav Lukić, kao i gospodarski tajnik Damir Zorić. Božidar Petrač je izabran za književnog tajnika Matice hrvatske. Izabrani su i članovi Nadzornog odbora, Suda časti i Glavnog odbora Matice.

Začuđujuće je da je dr.Stipe Botica bio jedini kandidata za predsjednika Matice Hrvatske.




Post je objavljen 18.06.2018. u 06:57 sati.