Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prophetanemo

Marketing

Epidemija

Nakon dvadeset godina, osam mjeseci, dva tjedna, tri dana, sedam sati, osamnaest minuta i trideset i tri sekunde predanog rada s pacijentima, doktorica Šumski zaključila je da to više nema smisla. Zaključala se u svoju ordinaciju i upisala u gugle "kako se riješiti pacijenata?". Gugle je guglalo dok nije oguglalo i nakon žestokog krckanja kotačićâ, zupčanikâ i tvrdo-mekih diskova konačno izbacilo ne odgovor, nego citat nekadašnje časne ministrine Jurislave: "Nek' crknu!" Ordinacijom se na to prolomilo gromoglasno "HEUREKA!!!", a doktorica je nakon toga puno veselije primala pacijente, a još ih je radije otpuštala.
Međutim, već nakon nekoliko dana dična je doktorica uvidjela da je biologija dosta spora u rješavanju pacijenata te da bi im nekako trebalo dati podstreka u crkavanju. Opet se za pomoć obratila gugletu, ovaj put na engleskom: "hau du pejšnc crk?". Gugle je opet guglalo dok nije oguglalo i opet se nakon žestokog krckanja, ovaj put žica, tranzistorâ i rezistorâ, pojavio odgovor: "dizizs". "Dis is izi", zaključila je odmah doktorica na engleskom, a onda nastavila razmišljati na hrvatskom, nacionalno se osvijestivši.
Bolesti, naime jesu tu, ali na putu im se ispriječi puno toga pa ne ubiju ni približno toliko ljudi koliko bi mogle tj. trebale. Smetaju im higijena, zdrava prehrana, antibiotici, cjepiva i što sve ne. Očito, najbolje bi bilo sve to ukloniti, pa će onda i bolesti ukloniti pacijente. Ali avaj!, preširoka je to fronta, čak i za predanu doktoricu Šumski. Stoga se ona odlučila na fokusiran prodor preko samo jedne fronte: cijepljenja. Jer higijena je udobna i teško je se riješiti, osim one (m)oralne, gladan ne voli biti baš nitko osim manekenaka, dok su antibiotici toliko previše korišteni da su bolesti već polagano postale otporne na njih. "Kažem li pacijentima da su cjepiva opasna, da će od njih dobiti autizam, sidu i zadah iz usta, oni će se prestati cijepiti, a onda će ih hrpimice potući sve one bolesti koje bi cjepiva spriječila.", pomislila je doktorica i odmah zaključila da je dobro mislila. Zbog toga se ordinacijom razleglo još jedno gromoglasno "HEUREKA!!!".

Nastavak priče ili već znate, ili vas nije briga. Brojke na početku su za loto 7/39. Sretne dobitnike molim da me spomenu kad budu primali lovu. Poklone i naklone ne odbijam.



P. S. Zainteresiranima za nastavak nastavka priče najtoplije preporučam gotovo dnevne izvještaje o širenju ospica u Dubrovniku te gotovo tjedne tekstove Nenada Jarića Dauenhauera na Indexu.

Post je objavljen 16.06.2018. u 10:28 sati.