Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Kako riješiti problem pada nataliteta

(humor, a možda i nije)

Jučer na RTL Direktet gledam i slušam prilog o 'velikoj vijesti', a kasnije o tome čitam i na portalu „Telegram“: „Zagrebački zoološki ima veliku vijest; okotila su se tri vučića.“

Naravno, novinari ko novinari ne bi ni u snu propustili ovjekovječiti tu 'senzacionalnu' vijest pa u vijesti dalje piše: „Odjurili smo ih snimiti, da vam ih možemo pokazati“, i potom se pohvalili da „Telegram prvi donosi fotogaleriju novog čopora“.
I učiniše tako!

Nažalost, slike vam ne mogu prenijeti jer bi me autor tih 'senzacionalnih' fotki mogao tužiti za krađu 'autorskog djela'. Ako nekoga, ipak, zanima kako izgledaju novi stanovnici Hrvatske, evo link.

I dok novinari i redakcija „Telegrama“ uživaju u svojoj 'slavi' da su, eto prvi, objavili 'povijesne' snimke vučića za koje se još ne zna kojeg su spola (ili roda) jer „vučica je jako oprezna i zaštitnički raspoložena“, pa ne mogu prići mladuncima, meni je u toj vijesti zapela za oko ova rečenica:

„Inače, vučići su potomci dvogodišnje rumunjske vučice koja je u Zagrebu od kraja 2016. i četverogodišnjeg češkog vuka koji je stigao godinu prije nje. Njih su dvoje, kaže Skok (ravnatelj ZOO-a, op.s.c.), početak novog čopora.“

Čim sam pročitao taj odlomak meni je kliknulo:
Imamo (hrvatske) vukove ali smo, eto, da bi u zagrebačkom ZOO-u dobili novi naraštaj vukova trebali(?) za to uvesti vučicu iz Rumunjske i njezinog partnera iz Češke. Istovremeno sam se upitao: da li su, obzirom na porijeklo roditelja, ti vučići hrvatski ili se vode kao rumunjsko-češki?

To pitanje je vrlo važno!!!
Naime, ako prihvatimo da su oni hrvatski jer su na svijet došli u hrvatskom ZOO-u, i sukladno tome dobiju hrvatsko državljanstvo, onda bi po istom principu mogli povećati natalitet u Državi tako da dozvolimo imigrantima naseljavanje u Hrvatsku iz, tamo neke države 'bogu iza nogu', (odaberite sami koje), izrode potomstvo koje bi onda, jel, bilo hrvatsko.
I tako bi vrlo lako riješili manjak mladih.

Ipak ostaje jedan mali problem. Naime, u istom tom članku piše i ovo:
„Mladunci će s njom (vučicom, op.s.c.), provesti barem dvije godine nakon čega bi mogli i u neki drugi Zoološki.“

A kako nam ide, bojim se da bi i potomstvo gore spomenutih imigranata, kad poodraste, moglo otići u 'neki drugi Zoološki vrt', pardon, u neku drugu zemlju, pa opet ne bismo postigli ništa.

Izgleda da je problem pada natalitete u Hrvata nerješiv, barem dok se ne usvoje 'demografske mjere' KGK, a Vlada ne osigura sredstva za njihovu provedbu.





Post je objavljen 14.06.2018. u 13:24 sati.