Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

penka

neznan jeste vi popratili priču o penki. penka je krava i to bugarska krava koja živi uz granicu sa srbijon. jednoga dana dok je mirno pasla na svojoj bugarskoj livadi koja je u sastavu poljoprivrednog dobra europske unije i veselo mahala repom uželila se susjedove trave, iako neznan kako jon je ta ideja mogla past napamet jer nema zelenije trave od ove u europskoj uniji. no, kako bilo penka je ka i svaka krava koja misli da je kod susjeda trava zelenija ošla malo omastit njuškicu kod susida, i tu nastaju problemi.

kada su je susidi vidili da pase njiovu travu oma su je potirali nazad priko grane, e ali penka nije mogla slobodno uć natrag u zemlju jer nije imala certifikat o europskom porijeklu, a dolazi iz ne europske zemlje gdje postoji sumnja u kakvoču hrane pa su oni šta odlučuju o sudbini oni bez certifikata oma izdali nalog da se penku eutanazira, mislim ubije. kako je sucki proces traja duže nego oni o nestanku šenice iz robni rezervi tako je penka morala bit zatvorena u izolaciji u iščekivanju presude.

no, ipak su aktivisti za prava životinja pokrenili peticiju da se penki poštedi život koju je potpisao čak i čuveni pol mecartni. dokse razmatrao penkin slučaj a ona za to vrijeme bila zatvorena penka je usljed nastalog stresa imala spontani pobačaj zbog čega je bila jako tužna i žalosna da je od jada proplakala ka ljuta godina zbog čega su se birokrati europske unije sažalili i penku podvrgli detaljnom veterinarskom pregledu kako bi utvrdili da im ne donosi kakvu boleštinu sa teritorija koji nije pod njihovim nadzorom. rezultati pregleda su potvrdili da osim šta je pobacila penka ne boluje od nikakve boleštine i da može zadržati status europskog goveda. penka je nakon toga po hitnom postupku oslobođena i puštena uz uvjetnu kaznu i zabrane neovlaštenog prijelaza europske granice. penka sada mirno pase europsku travu lječeći svoje traumatsko iskustvo dok je se ne pretvori u corned beef.

ovo je samo jedan od svjetlih primjera neovisnog istraživačkog novinarstva kojemu je svrha informiranje i zaštita europskih pravnih stečevina.

Post je objavljen 13.06.2018. u 12:00 sati.