Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/freshcayg

Marketing

Prokleta je Amerika

Ja mislin da je Sveti Ante najjači od svi svetaca, baren kod nas Dalmatinaca, imamo mi i ove svoje lokalpatriotske svece, ali Antiša nan je nekako svima mio, kad god nan nešto triba, najlakše nan je njega zvat.

Krasan je to svetac, zaštitnik bolesne dice, trudnica i oni šta oće ostat trudne, sirotinje, i izgubljeni stvari, recimo ka moji ključeva šta se stalno gubu.

Ja kad san bija dite mater bi mene i brata obukla u novu monturu, nije se Svetom Anti išlo u staron robi, pa bi nan napravila frizure ka da nas je krava zalizala, i onda smo išli na blagoslov dice. Posli bi se slikali jer su se slike sa Svetog Ante morale imat.

U ono vrime prije fejspuka, instangrama, pametni telefona i ostali čudesa, Slikat se išlo kod fotografa, a u neko vrime je svaki fotograf ima one zidne tapete sa palmaman tako da svako dite ima sliku od Svetog Ante sa Havaja.



Moja mater koja je imala tu neku sklonost prema trashu, je napuntala ćaću koji je inače bija normalan da i mi zalipimo Havaje na zid, pa smo imali svoje osobne Havaje i nismo morali ić kod fotografa mogli smo se i doma uslikat.

Ja na zidu u sobi nisan ima palme i pješčani raj, nego Hajdukovu zastavu, zastavu Texasa i zastavu Nizozemske, poster od Žungula i od Bruce Leeja.

Žungul je bija faca, ima je Cool frizuru, nije tija ić u vojsku, uteka je u Ameriku, i prašija je Moni Kovačić.



Moni je bila štono bi se danas reklo celebrity, osrednja pivačica koja se udala za nogometaša i gola slikala za Start, i razlog zašto naš dobri El dijablo i danas svako malo iđe u Sloveniju.

Svitu moj da je to vama vidit, on kad vidi Slovenku popizdi ka oni pas Medo šta je tri godine bija vezan, i nije smija lajat.


Moni je i danas ka zvir, kaže da jon je u Ameriki puno pomoglo druženje sa Domenicon, i da je tek kad je njega upoznala, spoznala viši smisao i lipotu dolori.



Eto bilo je to vrime kad smo svi tili bit Žungul, igrat u Hajduka, uteć u Ameriku, i družit se intimno s Moni Kovačić, po cile božje dane smo mlatili nunčakama ka Bruce Lee, i slušali Mišu :)))

Danas se sve prominilo, mi smo drugačiji, dica su drugačija, Žungul je ostarija, Bruce je partija, Moni je i dalje zgodna žena, a Sveti Ante pazi na neku drugu dicu.

Sretan vam imendan svima vama koji nosite časno svečevo ime.



Post je objavljen 13.06.2018. u 08:31 sati.