Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

NORVEŠKA UDRUGA BRODOVLASNIKA IMA 1700 BRODOVA


SASTANAK ZA NORVEŠKE KOLEKTIVNE UGOVORE

Godišnji sastanak Odbora istočne i središnje Europe te Norveške (SCOCEEN) održan je 5. lipnja 2018. u Splitu. Cilj je bio razmijeniti iskustva sindikata pomoraca iz središnje i istočne Europe s Norveškom udrugom brodovlasnika.
Za većinu pomoraca u središnjoj i istočnoj Europi, Norveška udruga brodovlasnika jedan je od najvećih inozemnih poslodavaca s oko 2.200 radnih mjesta.
Udruga uključuje tvrtke s ukupno 1700 brodova koji plove pod zastavom međunarodnog norveškog registra. Kolektivni ugovori u potpunosti su u skladu s međunarodnim ugovorima, a često i premašuju vrijednosti koje propisuje Međunarodna federacija transportnih radnika (ITF).
Ugovori s Udrugom norveških brodovlasnika u središnjoj i istočnoj Europi vrlo su slični, ali, u skladu sa zahtjevima tržišta, postoje razlike u uvjetima i plaćama pomoraca.
Također, tijekom sastanka, za svaku zemlju zakazani su datumi za pregovore za ponovno uspostavljanje norveških kolektivnih ugovora za 2019. - 2020.
Sastanku su prisustvovali sindikati iz Rusije, Litve, Estonije, Latvije, Poljske, Rumunjske, Ukrajine, Norveške te Hrvatske. Informacije su to Sindikata pomoraca Hrvatske.



Post je objavljen 11.06.2018. u 22:56 sati.