Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

inovativnost

po jednoj definiciji, a ima ih više sa istim ili sličnim varijacijama na temu, inovativnost je: 'sposobnost činjenja nečega na novi način. u poslovanju je to spontan ili sustavan postupak ostvarivanja unapređenja koja vode korisnim pozitivnim promjenama i povećanju vrijednosti rada.' iz čega se lako da izvući zaključak da, ako želiš riješiti problem moraš mu pristupiti na novi, ne konvencionalni način jer će se tako u najkraćem roku polučiti maksimalni učinak.

dakle, meni se prije nekoliko godina pokvarija lift u zgradi i to na način da ko god ga je koristija i na na koji god kat on iša lift se uvik vrača na moj kat i lupa vratima koja nisu mogla da se zatvore, ali ako uključiš stop ona se otvore i tako ostanu, ne lupajući. dodatni problem je bija da san ja na drugom katu i ako zakočin lift, šta san i činija oni dole, šta živi na desetom, vidi da je na drugom, popne se do lifta, ode do desetog kata i lift se opet vrati na moj kat sa lupom vrata. priko dana se to još moglo i podnosit jer se lupa stopila sa okolnom bukom, ali priko noći kad ova mlađarija u dvi -tri ure počne dolazit doma više nemoš spavat, za nevolju potrefija se još i vikend.

konvencionalni način rješavanja problema bija bi otić do predstavnika stanara i reč da zove ekipu za popravak lifta. but, i knew my people šta oče reč da njizi boli kurac šta tebi lift u subotu u tri sata ujutro lupa vratima, uostalom oni nisu interventni tim ka oni u vodovodu i moš se jebat do ponediljka, ako stignu i tada. dakle, tribalo je poduzet neke nekonvencionalne korake kako ta vrata ne bi lupala. ako staviš kunj da i blokiraš doč će neki kreten i maknit ga uz prateći komentar 'koja je ovo budala metila kunj na vrata' a da se ne zapita jel taj kunj ima neku svrhu možda. od takve ideja sam oma odusta šta je značilo da problemu triba pristupit na sofisticirani način. a sofisticirani način znači da akterima spomenutog događaja tribaš dat mislit. pošto svi od takvog zahtjevnog procesa odustaju nakon tri minute rješenje se nametnulo samo po sebi.

bilo je to vrime prije pametnih mobitela i svak ko je tija dat sebi na važnosti obavijest bi isprinta na list papira jer je tako sve parilo ozbiljnije i službenije, a kako sam ja tada ima printer u boji tako san na komad papira napisa 'pozor......opasnost od strujnog udara' i to prilipija tako da pokrije botune od katova i još kao dodatni razlog za mislit metija jednu crvenu žicu da viri ispod tog lista papira, nako sa strane da ne bude pre napadno al uočljivo i normalno, pritisnija stop.

lift su popravili poslin tri dana dok sam ja u međuvremenu mirno spava.

Post je objavljen 10.06.2018. u 11:28 sati.