Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

PROMIŠLJANJA O MINIMALNOJ PLAĆI


OKRUGLI STOL U SPLITU!

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava organizira okrugle stol u Splitu radi zajedničke rasprave , poslodavaca, sindikata, strukovnih udruga i ostalih o primjeni instituta minimalne plaće. Biti će govora o prijedlozima poboljšanja stanja, problemu fiskalne olakšice te perspektivi razvoja samog instituta minimalne plače u Republici Hrvatskoj.
Savjetodavni okrugli stol o minimalnim plaćama održati će se u Županijskoj komori Split u srijedu, 13. lipnja, u 10 sati.Predviđeno trajanje okruglog stola je 2 sata.
Kontakt-osoba u ŽK Split jest Ana Marija Puzić, koordinatorica za industriju i IT te energetiku i zaštitu okoliša, telefon: 021/321-139.
Sudjelovanje je besplatno uz obvezu ispunjavanja online obrasca najkasnije do ponedjeljka, 11. lipnja.
Internet adresa: https://www.hgk.hr/zk-split-savjetodavni-okrugli-stol-na-temu-minimalne-place-najava

Prvi savjetodavni okrugli stol na temu minimalne plaće otvorio je ministar rada i mirovinskog sustava mr. Marko Pavić koji je održao s predstavnicima poslodavaca, sindikata, strukovnih udruga, stručne javnosti te resornih ministarstava u Zagrebu 30. svibnja. Tom je prilikom rekao između ostaloga kako se u okviru reforme sustava radnog zakonodavstva prati učinak Zakona o minimalnoj plaći te promišlja o poboljšanju samoga instituta minimalne plaće.„Minimalna plaća je socijalno zaštitni instrument održavanja egzistencijskog minimuma radnika s najnižim primanjima, a čiji se udio u prosječnoj plaći treba postepeno povećavati – što je i naša intencija“, rekao je ministar. Napomenuo je kako je u mandatu ove Vlade minimalna plaća povećana dva puta, ukupno za 319,80 kuna, što je više od ukupnog povećanja minimalne plaće od 2012. do 2016. godine.


Post je objavljen 07.06.2018. u 06:54 sati.