Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Inaugurejšn

Sjećate se vi one fotke kad su novoizabrani precjednik i njegova supružnica došli u posjetu starom precjedniku i njegovoj životnoj družici? Ma znate ona fotka na kojoj nova prva dama staroj prvoj dami daje poklon kupljen kod Tiffanya, a stara prva dama se drži koda ju je neko zalio kantom napoja? To mi je jedan od najdražih govora tijela i izraza lica ikad.

Prvo da iskažem svoju osupnutost njenim ponašanjem. Ak diplomiraš na Harvardu, onda nemreš kad ti dođe precjednik države i njegova gospoja na verandu kolutat očima i ponašat se ko da su oni na silu ušli u tvoje dvorište. On je izabran, narod je to htio i gle...što god ja ili bilo tko drugi mislili o njemu i gospoji, postoji određeni kodeks ponašanja koji je bivša prva dama ne prekršila, nego pomela s verande. Prava visokoobrazovana dama NIKADA ne bi to tak odradila; obukla bi najskuplju opravu, razvukla najblistaviji osmijeh i dočekala ih tak da ne bi znali kud da udare od tolike ljubaznosti. I ostala bi velika; ovako - upitno. Ponijela se ko da joj je neko tačke smeća istreso na travnjak i namazo vrata drekom.
E sad malo o meni. Dakle da je mene obuklo u opravu kratkih rukava i salonke za bilo čiji doček il inauguraciju u siječnju mjesecu, mogli bi subito taj tren iskopat raku i priredit inauguracijski bal u vidu ukopa sa državničkim počastima. Ja bi majci izašla pred narod ubundana ko da prodajem grincajg na placu - podgaće, gaće, nadgaće, dvoje grilonke, turbotermo čarape, dve trenirke, oprava ak je uspiju navuć na potkošulju, dve majice i duksu, jakna od perja, vunena kapa i šal i rukavice. Pa nedajbože zabasrljat u tim prnjama, dizo bi me cijeli počasni vod s crne zemlje. A nedajbože ić na wc, pa to bi prnje bile mokre mokrijane dok bi ja svukla samo jaknu i podigla opravu. Znači u limuzini i obligatna rezervna debela roba za slučaj namakanja.
E onda u torbu zeru kuhanog vina u termosici, da se okrijepim i zgrijem dok se istrkeljaju svi ti veleumovi, i kad dođe krucijalni moment da pridržim Holy Bible, uzmem mikrofon i otpjevam štogod prikladno da bude veselije. To bi bila inauguracija.

Mog bi muža precjednika samo zbog mene biralo nonstop.



( fotka zguglana, nisam bila tamo)

Post je objavljen 07.06.2018. u 06:24 sati.