Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

hrana

prije neki dan sam gleda emisiju o hrani u kojoj se pričalo o tome kakvu hranu jedemo. da ne dužim puno uspoređivao se način prehrane u gradovima i industrijski razvijenim zemljama u odnosu na onu na selu i zemljama u razvoju te o tome kakav utjecaj hrana koju jedemo ima na naš organizam. u industrijski razvijenim zemljama jede se industrijska hrana a u onima u razvoju dobivena na tradicionalan način.

industrijska hrana, da bi se održala i ostala svježa te što duže vremena bila dostupna kupcima sadrži mnoge konzervanse koji joj to omogućuju. jedan od tih konzervansa je natrijev nitrit tehnološke oznake E250 koji omogućuje da hrana uvijek izgleda svježa kada je riječ o suhomesnatim proizvodima ili da se što duže održi kada je riječ o mesnim prerađevinama. jedna znanstvenica u americi je provela istraživanje o utjecaju natrijevog nitrita na ljudski organizam i došla do zaključka kako postoji uzročno posljedična veza sa oboljelima od raka debelog crijeva i onih koji jedu hrenovke. kada se uzme u obzir da je kompletna prehrana u americi, a i u ostatku razvijenog svijeta industrijska onda je očito da takvo saznanje izaziva zabrinutost pogotovo kada je hot-dog u americi nacionalna hrana. neću ulazit u lamentiranje oko toga kako su je i na koje načine diskreditirali jer bi to bilo bespredmetno ali ono šta nije bespredmetno je vlasništvo nad najvećim proizvođačima takve hrane u americi, a vjerujem i u ostatku razvijenog svijeta. dakle, vlasnik tih tvornica je grupacija philip morris, da, to su isti oni koje proizvode marlboro, gle čuda.

e sad se ja mislin sljedeće. ako pušiš porast će ti premija životnog osiguranja jer si pušač, ako ne otegneš od pušenja otegnit ćeš od hrenovki i za koji kurac bi plača još i životno osiguranje kad je vlasnik osiguravajuće kuće sto posto philip morris, i zato san odlučija sve to odjebat i uživat. duvan sam punim, srdele sam solin, pršut, pancetu i kobaje kupujen na pazaru, jedem samo morske 'trave', rikulu, žutinicu i kupus, pečeno samo šta je po livadi paslo il u moru plivalo, pijem samo pivu i boli me kurac koliki mi je rok trajanja. reka je mujo, kad su ga uhvatili ljudožderi 'e....nećete od moje kože bubanj napravit!' uzeja nož i brobušija kožu na dvaestipet mista, al zakurac, skuvali ga lešo.

Post je objavljen 06.06.2018. u 17:42 sati.