Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Četrnaest godina noćojelca (NF)



Evo nakon Eurovog i drugi aktivni blog, moj, navršava 14 godina. Počeo je jedne nedjelje, na zelenoj pozadini ponuđenoj od blog servisa, prvi postovi su bili bez fotografija, jer mi se nije dalo ufuravati, kako se to prebacuje. Bio sam jedan od rijetkih ovdje koji je pak znao što je blog, jer sam par godina na platformi red7.de, u međuvremenu ugasloj, objavljivao na njemačkom jeziku pjesme i političke sadržaje, u otprilike blog formi, budući da su imali neki način bodovanja, u jednom momentu sam bio čak među prvih deset u trenucima uzleta te zajednice.
U stvari blog je bio neka vrsta kompromisa, ja sam u priličnoj unutrašnjoj krizi prihvatio 1999. poziv vjeroučiteljice na izuzetno jeftino hodočašće u Rim, razmišljajući u stilu, vidi Rim i umri, Rim me nije oporavio, samo sam definitivno raskrižio s kršćanstvom, i napale su me misli da sam zbilja luzer, ugasit ću se, a ništa ne ostaviti iza sebe, pa sam odlučio barem napraviti web stranicu s mojim dotadašnjim stvaralačkim vrhovima. Naravno, za informatičke neznalice i lijene tipove poput mene to je ispalo neizvodivo, preskupa avantura, i eto, pronašao sam taj nedavno otvoreni blog servis. Mislio sam pisati ozbiljno i povremeno, no sad vidite što je od tog sveg ispalo, 4856 objavljenih postova u 14 godina.
I moj način fotografiranja ima svoju predhistoriju, u gimnaziji smo imali foto sekciju, dobili smo i ključeve podrumske prostorije za rad. Baš zbog tog prostora sekcija je bila popularna i koristila se naravno i za šira druženja. Par nas zločestih dječaka je izmislilo svoja pravila i unutar foto sekcije osnovala super tajni "fuckers" klub u koji nije mogao ući svatko, posebna je bila inicijacija. To je bilo doba analogne fotografije, radilo se s fiksirom, mi smo se međusobno natjecali npr. tko će bolje u laboratoriju "izoštriti" fotke cura u uskim trapericama. Vjerovali ili ne, klub još postoji, doživotni predsjednik živi već dugo u Torontu u Kanadi, on je bio i najbolji fotograf od nas, ali ga život još uvijek zanima više od virtuale, prošle godine je bio na Oktoberfestu i na meni odvratnom sajmu napravio par dobrih snimaka. I prvi moj post ovdje je vezan uz tu jednu, interno legendarnu, fotografiju, za koju nismo više ni sigurni, tko joj je bio originalni autor i kako je završila kod mene.




Post je objavljen 06.06.2018. u 09:28 sati.