Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/freshcayg

Marketing

Post s linkom i slikom

Na HBO u ide druga sezona Sluškinjina priče, serija napravljena po romanu Margaret Atwood, o tome što su žene u stanju raditi jedne drugima.



Iz te serije su oni kostimi sluškinja u kojima nadobudne ljevičarke i nedojebane skojevke, i Rada Borić, paradiraju okolo.

U seriji se radi o tome da se Amerika u budućnosti pretvara u totalitarno društvo, u kojem se progoni homoseksualce, nepodobne šalje u logore na prinudni rad, svak špijunira svakoga, tajne službe otimaju i likvidiraju ljude, vladajuća partija ima sve privilegije a svi ostali žive u strahu, i naravno sluškinje bivaju izjebane od članova centralnog komiteta jer su im žene neplodne.


the Link

E sad šizofrenost situacije u našem društvu se očituje u činjenici da nadobudne ljevičarke, nedojebane skojevke i Rada Borić koje štrajkaju u kostimima sluškinja, protiv imaginarnog totalitarizma, istovremeno podržavaju ili u najmanju ruku relativiziraju totalitarizam iz linka, mi naime nismo trebali maštati kao Margaret Atwood, i izmišljat distopije, mi smo u distopiji živjeli.
Dakle moremo zaključit da kada nadobudne ljevičarke, nedojebane skojevke i Rada Borić obuku kostime sluškinja i štrajkaju to je jednako vjerodostojno, kao kad bi Pero Ćorić glumio Mariu Von Trapp, skakutao po Markovom trgu i pjevao Over the rainbow.



Evo da je bude sve tako crno, u odnosu na neka ranija vremena ipak se dogodila neka emancipacija.




Post je objavljen 04.06.2018. u 08:02 sati.