Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

POTPISANO 19 ODLUKA U OKVIRU MJERE IV. "PRERADA PROIZVODA RIBARSTVA I AKVAKULTURE"


56,6 MILIJUNA KUNA POTPORE ZA PROJEKTE U RIBARSTVU

U Ministarstvu poljoprivrede potpisano je 30.5. 2018. 19 Odluka o dodjeli sredstava u okviru Mjere IV. 4 „Prerada proizvoda ribarstva i akvakulture“ iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2014.-2020.
- korisnici odobrene potpore - tablica


Vlasnici i predstavnici tvrtki kojima su kroz projekte odobrena financijska sredstva iz Mjere 4. s ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem.
Fotka: Ministarstvo poljoprivrede


Rezultat je to drugog natječaja za provedbu ove mjere, provedenog prošle godine, a na koji su se mogli kandidirati projekti izgradnje ili rekonstrukcije objekata za preradu proizvoda ribarstva te skladišnih prostora, projekti opremanja objekata za maloprodaju; kupnju specijaliziranih vozila, sustava za nadzor objekata kao i za unaprjeđenje uvjeta rada u objektima.
Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić tom je prigodom istaknuo: „Kroz Europski fond za pomorstvo i ribarstvo na raspolaganju nam je 350 milijuna eura za 36 mjera vezanih za morski i slatkovodni ulov i uzgoj, preradu i trženje proizvoda, za bolju organizaciju proizvođača i lokalne akcijske grupe u ribarstvu – čime pokrivamo cjelokupan sektor hrvatskog ribarstva. Ubrzali smo procedure dodjele novca i u godinu i pol dana mandata ostvarili smo šest puta bolje rezultate – za provedbu 16 mjera imamo ugovoreno preko 1 milijardu kuna.“ Naglasio je kako sektor ribarstva već niz godina bilježi pozitivnu vanjsko-trgovinsku bilancu, odnosno suficit od 46 milijuna eura te da će „dodijeljenih 56,6 milijuna kuna potpore za ovih 19 projekata dodatno unaprijediti sektor, poglavito jer vrijednost investicije u nove objekte za preradu ribe i maloprodaju, skladišta i opremu prelazi čak 130 milijuna kuna.“

Predmet potpore su ulaganja u preradu proizvoda ribarstva i akvakulture u cjelokupnom lancu prerade. Iznos potpore po korisniku maksimalno iznosi 7,5 milijuna kuna, isplata potpore moguća je jednokratno po završetku ulaganja ili etapno, svaka tri mjeseca po završetku dijela radova. Informacije su to iz Ministarstva poljoprivrede.



Post je objavljen 31.05.2018. u 15:16 sati.