Tijesto:
600 h brašna,
2 cijela jaja,
50 g masti (ja stavim oko 100 g margarina i malo mlijeka kao zamjenu za mast),
2 dcl kiselog vrhnja,
1 prašak za pecivo.
Suhe sastojke pomiješati pa dodati jaja, mast ili margarin i mlijeko, kiselo vrhnje pa zamijesiti tijesto za kore. Podijeliti na 4 jednake loptice, svaku rastanjiti na veličinu tepsije od električne pećnice, peći na okrenutoj tepsiji na masnom papiru oko 7-8 minuta, paziti da ne porumeni. Isto napraviti sa preostale tri kore.
Ja u većini recepata mjenjam sastav, izgled, ukus ravnajući se po sebi i po onome što vole moji prijatelji. Od djetinjstva sam naučila da Mađarica ima 4 kore pa je tako i danas radim. Za mene je to njena oznaka što kod Vas ne mora biti tako. Mnogi je rade sa 5 ili čak 6 tankih kora jer tako vole. Sve je stvar ukusa o kojima se ne raspravlja..
Fil:
8 dcl mlijeka,
150 g šećera (ja stavim malo više),
5 vršnih žlica brašna,
3 vršne žlice gustina,
2 žlice kakaa,
150 g margarina
Brašno, gustin i kakao pomiješati, dodati mlijeko (uzeti od onih 8 dcl) i umutiti glatku rjeđu smjesu. Ostatak mlijeka staviti na vatru i pustiti da prokuha, dodati šećer i miješajući polako dodavati smijesu od brašna. Smanjiti vatru i mutiti pjenjačom ili mikserom pazeći da ne nastanu grudvice. U vruće dodati margarin i dobro izraditi sa mikserom, pustiti da se ohladi pa opet malo doraditi mikserom. Smjesu podijelit u tri jednake zdjelice pa filovati redom kore sa tim da nam zadnja kora ostane ne filovana, pritisnuti lagano pitu (staviti tacnu na nju) i ostaviti preko noći u hladnjaku. Drugi dan je preliti glazurom, ohladiti, narezati i uživati.
Glazura:
150 g čokolade za kuhanje,
oko 1/2 dcl ulja (ulje dodavati u ovisnosti koliko želite rijetku glazuru)
Sipati ulje u posudu, staviti na paru pa dodati izlomljenu čokoladu, miješati dok se ne istopi, neka bude gušća ali ipak tečna. Izliti na sredinu pite te poravnati nožem da se dobije staklasti izgled.