Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

KUD "KLAS" IZ PODSUSEDA


PLES I KOLAČI ZA TURISTE

U nedjeljno prijepodne na Kaptolu ispred Katedrale članovi kulturno umjetničkog društva KLAS iz Podsuseda, prigradskog naselja na zapadnom dijelu Zagreba, plesali su nekoliko plesova na glazbu svojih svirača iz KUD-a, za ugođaj brojnih turista koji su odmah uočili kulturno umjetničko društvo, zagrebčana koji su se zatekli tu vračajući se s jutarnje kave, idući na neki od autobusa na Kaptolu ili su upravo izašli iz Katedrale po završetku nedjeljnog misnog slavlja.





Nakon plesa članice KUD-a s košaricama u kojima su bili domaći, u Podsusedu pečeni kolači, obišle su okolne klupe na kojima su sjedili promatrači plesa, kao i turiste koji su stajali i ponudile ih kolačima.
I ples članova KUD-a Klas i kolači izraz su gostoljubivosti Turističke zajednice grada Zagreba koja posjetiteljima grada želi pružiti ugođaj vrijedan pamćenja i dakako fotografiranja.


Članica KUD-a KLAS iz Podsuseda s košaricom i kolačima kojima je ponudila gospođe koje su se zatekle na klupi.

A turisti grada Zagreba, već od sedam sati ujutro, s fotoaparatima te mobitelima i tabletima s kojima fotografiraju, šeću Zagrebom. Od mjeseca siječnja do 20. travnja 2018. Zagreb je posjetilo više od 250 000 turista.
Prema riječima Božidara Bengeza koji je jedan od članova plesačkog amaterskog društva KUD KLAS postoji duže nego što je to službeno registrirano, a ta je godina tek 1984. Jer u kulturno umjetničkom društvu održavao se, a to se radi i sada, duh tradicije i običaja kroz pjesmu i narodnu nošnju podsusedskoga kraja.



Nakon Kaptola plesačka skupina zaustavila se u Bakačevoj kod reljefnog plana grada Zagreba. Pjesmu i ples nakon toga izveli su na Trgu bana Josipa Jelačića, Splavnici, Dolacu, te ponovno na Kaptolu.
Fotografije i tekst Margareta Zouhar Zec




LICITARSKO SRCE JE "LOGO" TURISTIČKE ZAJEDNICE GRADA ZAGREBA. Ovaj tekst i tema su prigoda za objavu ovoga srca. Ono doduše nije licitarsko, već je načinjeno na platnu, a napravila ga je moja dugogodišnja prijateljica intelektualka Gordana Ivir iz Samobora.
Za posebne prigode i za posebne goste Turistička zajednica trebala bi imati srca kakvo zna napraviti Gordana Ivir.(mzz)


Post je objavljen 27.05.2018. u 16:40 sati.