Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/carjestvarnogol

Marketing

O vama, na površini, egzistencijalnom tragu i pi**i materinoj

Ne znam kako da ti objasnim, ali ja svarno izgleda ne postojim. Možda, ali samo možda, nisam na površini pa je zato to tako. Mislim, dišem, jedem, spavam, radim, govorim... i sve to, ali ne primjećujem da se primjećujem nit da sam nešto egzistencijalno značajna. Kako da objasnim, pipam si puls ali ne prolazim kroz zidove, iako dio mene uopće nije ovdje. A kako mogu biti i negdje i tu, pojma nemam.
Uz to, riječi koje izgovaram drugima zvuče kao nama ljudima crvkut ptica - čuju ih i navikli su na njih, al' ih ne razumiju. Valjda služe samo tome da se izgovore i odu u vjetar.
A nekako i ne pamtim. Kao da se ništa ni dobro ni loše nije desilo. Činjenice o sebi slušam kao ekskluzivnu novost. Kao da je zapis o meni izbrisan, zato i sumnjam je li uopće ikad i postojao.
U prilog svemu ide i osjećaj (ne)pripadanja. Kako bih smjela uopće pripadati nečemu samo zato jer se to nešto podrazumijeva? Kao, recimo, nacija. Ili državljanstvo. Iako je srednji vijek odavno prošao, učili smo to u školi još davno, oko mene vitezovi, konji, lijepe djeve, i lomače. Imam i OIB, još jedan dokaz postojanja s potencijalom (ne)pripadanja, ali i on i moj identitet mogu biti ukradeni, što me dovodi u opasnost da ja ne mogu dokazati da sam to ja. Koje li štete, taman sam počela ostavljati neizbrisivi trag! A zakovana sam za ovih par kvadrata društveno-ekonomske samice.
Jedan od dokaza je i obitelj. Reproduktivno sam napravila svoje, i rezultat moje reprodukcije ničim ne pokazuje da sam išta govorila, pokazivala, dijelila ili utiskivala. WC daska i dalje nije podignuta, poklopac košare za prljavi veš i dalje se ne otvara, a radne sam navike iz reproduktivnog djela rastjerala k'o đavla jer sam vlastitim primjerom dokazala da je potpuno donkihotovski toliko raditi za ništa, ni u ovoj točki rada, a ni u budućnosti, a još si i umoran i bezvoljan nakon rada.
Dakle, ako ne postojim, onda nije ni bitno što i kako to radim. Nit' ono što govorim. Ili mislim. Ili osjećam.
Dakle, ako je tako, onda odite svi vi lijepo u onu krasnu pičku materinu. Vi, na površini.







Post je objavljen 20.05.2018. u 10:39 sati.