Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

smisao

svi se neki kurac pitaju o smislu života. na osnovu toga su proizašle i mnoge filozofije od, sokratizma, budizma i konfucionizma, religijska tumačenja da niti ne spominjem, ti su se tek raspojasali po pitanju smisla života.

smisao života je preživljavanje. kada si već tu imaš izbor, ili ćeš se boriti da opstaneš ili ćeš pokleknuti, treće nema. ako si poklekao život prestaje a samim tim i pitanje o smislu, točka. ako se boriš za opstanak onda prihvati na sebe sve ono što te snađe, kako pohvale i hvale tako i kuđenje i poruge, ako se sa time ne možeš nositi onda život opet gubi smisao.

sve tlapnje o nekom višem smislu života padaju u vodu jer se još nitko nije vratio iz mrtvih da to potvrdi a bogami i ovi živi sve šta rade, rade da zadovolje svoj ego u skladu prema svojim vjerovanjima. ako ćemo to postaviti u kontekst prirodnih zakonitosti onda se može primijetiti da je smisao života jedne krave da nahrani svekoliko pučanstvo isto kao što je i smisao života jednog lava da sebe i svoje potomstvo hrani govedima. zašto bi se ljudi razlikovali od krava i lavova? uostalom ako malo dublje uđemo u genezu ljudskog ponašanja onda ćemo lako uočiti da među ljudima postoje 'krave' i 'lavovi'. goveda bi bili oni šta ih svak muze, a kad više nisu za mužnju mogu se prodaju ka friška govedina. lavovi pak taru svakog ispred sebe, osim slonova, kada je preživljavanje u pitanju, i to tako traje dok se ne pojavi neki mladi lav željan publiciteta i pažnje lavljeg harema, jer lavovi jebu ono šta se jebat dade. isto je i kod ljudi. neki su goveda koja služe lavovima a drugi su pak slonovi koji su zbog svoje posebnosti vrsta u izumiranju.

prema tome kada sve to staviš u kontekst smisla svodi se samo na jedno, 'kada si već tu neka život bude ugoda dok traje, ionako poslije toga nema ničeg što bi činilo veći smisao'. neki se s ovom tezom neće složiti iz prostog razloga što čine sve kako bi svoje potomstvo naučili kako da budu lavovi umjesto goveda, ali neka se osvrnu iza sebe i pogledaju samo koliko je takvih opstalo, mislim na one šta se diče plavom krvi, ma što to značilo, jer scenu su preplavila goveda, slonovi su ionako vrsta u odumiranju, a lavovi su tu da stvore prirodnu ravnotežu.

dakle, jedini smisao života je preživljavanje uz što veću ugodu i višeg smisla od toga nema. tko god misli drugačije neka se ustane iz groba na petom kolinu i to opovrgne.

Post je objavljen 17.05.2018. u 16:37 sati.