Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/carobninaputak

Marketing

ZACJELJIVANJE - Rastava



ZACJELJIVANJE


Odlučujuća zadaća koju ima svatko nakon rastave i koju posebno započinje razrješavanjem od vezanosti, to je zacjeljivanje boli i povreda. Rastanak je uvijek povezan s bolovima bilo koje vrste i uvijek ostavlja odgovarajuće povrede. To je uvijek tako. Ako netko vjeruje da u njega nije tako, tada time samo pokazuje kako je blokiran: ili zato što ne osjeća svoju bol ili jer se nikada nije stvarno upustio s partnerom.

Boli pri rastanku prirodne su upravo kao i bolovi pri porodu. Promjene u postojanju uvijek su povezane s bolima jer potrebno je stvoriti mjesta za novo. Staro mora otići. To boli.

Kod rastave nastaje bol jer dvoje ljudi u braku tvore više ili manje čvrstu cjelinu. Njihovo razmišljanje, njihovi osjećaji, njihov ukus, njihove navike, njihova stajališta, njihove aure i njihove čakre međusobno se usklađuju. To ponekad tvori takvu cjelinu da se može govoriti o jednom organizmu. To jedinstvo vidljivo je i po jednakim crtama lica, zbog čega se za neke parove koji su dugo i skladno živjeli zajedno može pomisliti kako je riječ o bratu i sestri toliko su si međusobno slični. Partneri su skloni podjeli zadaća. Jedan npr. brine za kućanstvo, drugi zarađuje novac. Tim usklađivanjem s jedne strane i podjelom s druge strane nastaje vrlo prisno zajedništvo koje može biti toliko jako da uvečer jedan od partnera ne može zaspati ako drugi nije prisutan. Nedostaje mu nešto blisko, nešto važno. Osjeća se nepotpunim jer dijelovi koje živi njegov partner nisu prisutni.

Pri rastavi moraju oboje ponovno osvojiti ili čak izgraditi dijelove koje su odstupili svom partneru, koje su mu dali da ih on živi. To je posao. Zato su terapeuti našli prikladan izraz, nazivajući takvu terapiju radom na tuzi.

Da bi mogao zacijeliti, potreban ti je s jedne strane mir, a s druge odvraćanje pozornosti, promjena i razgovor. Mnogi u tom razdoblju razvijaju nove osobine ili ih oživljavaju, kao što je npr. zanimanje za umjetnost, ili čak i sami postaju kreativni. Kreativnost je idealna metoda za zacjeljivanje povreda. U duši već započinje proces, naime proces zacjeljivanja. Vanjskim aktivnostima kao što su slikanje, muziciranje, pisanje, oblikovanje i meditacija ti podupireš ono kreativno u sebi. Sve u tebi postaje snažnijim ako to upotrebljavaš. Tako i tvoja kreativnost.






Sai Baba govori O ODNOSIMA dio je serijala od pet knjiga (Sai Baba govori zapadu, Sai Baba govori o svijetu i Bogu, Sai Baba govori o psihoterapiji te Sai Baba govori o odgoju) . Prenositelj svih pet knjiga je Stephan v. Stepski Doliwa, a prevoditelj na hrvatski jezik, Vili Bayer.
Obzirom na suvremenost teme i nužnost pokretanja tako važnih promjena u vlastitim životima krenula sam sa objavljivanjem ove knjige, temu po temu, sa nadom da će Vas barem malo dotaći.
http://putpokazi.com/odvazno_nakladnistvo/sai_ljudske_vrijednosti/sai_baba_govori/sai_baba_govori.html


Post je objavljen 17.05.2018. u 09:56 sati.