Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Ljubav mora bit slijepa

Ljubav mora bit slijepa. U to sam sve sigurnija.

Ajde kad se zatelebače zgodni, prekrasni, vakinaki u zgodne, prekrasne, vakenake. Al kak se strefi situacija da se desi svemirska ljubav prema nekom ko je il ružan ko padavica, il sumanut, il to obadvoje zajedno ( šta je najgora moguća kombinacija )? Da ne bi ispalo da ja sad mlatim praznu slamu, daću vam najeklatantnije ( šta volim tu riječ ) primjere.
Evo, recimo, Eva Braun i Hitler. Kak se mogla zatelebat u molera / kvazislikara koji laprda o arijevskoj rasi koja vlada svijetom ( a izgleda ko da ga je probalo pobacit u sedmom mjesecu, pa nije uspjelo )? Pa je onda još povjenča u bunkeru i ubije iz pištolja za manje od 24 sata, dok je tinta na potpisima još bila mokra? To ko ispada da ona bez njega ni nos ne bi znala obrisat.
Il Rachele Mussolini i Benito; pa on je bio visok metar i poklopac od pekmeza i mlatio je rukama ko vjetrenjača dok priča, nemreš budali ni prić na metar ( o kroničnoj upali sinusa uslijed promaje izazvane mlataranjem neću ni pričat ). A tek šta je mljeo nebuloze, bilo ga je sigurno milina slušat. Negdje je nabrojalo da je imo 169 ljubavnica, znači nije slijepa bila samo sinjora Mussolini. Sigurno je dobro peglo veš.
Ili recimo Jackie i Onassis; pa Jackie je bosa bila viša od njega 5 centimetara, znači štikle lakunoć ( il ravni đonovi il puzat kraj njega ), a u krevet je vjerojatno išla po mrklom mraku i u sobu bez špigla, jer ak ga vidi...sini munjo, udri grome. Zato je stalno i nosila one ogromne crne sunčane očale. Vjerujem da je samo pogled na njega bio dovoljan da ima migrenu četri tjedna.
Jel treba još? Evo recimo Jagger; izgled plus alkohol plus droga plus medna usta dovoljno velika da te proguta ko vuk Crvenkapu, u jednom cugu ( a žena i cura je promijenio ko sultan Sulejman; jel moguće da su sve imale dioptriju minus šesnajst? ) Il im je možda pjevo, to je još gore kad razjapi ralje.
Pa Stane Dolanc; kombinacija Jaggera ( laloke ), Onassisa ( očale plus ljepota, za pare ne pitaj ) i Vasilija Aleksejeva ( težina 160 kg; taj je čovjek brate dizo tristo kila a da nije ni trepno...mislim lako je dizo s tolkom kilažom al svejedno ). Ja sam sigurna da je njegova uboga ženica ulazila u šlafcimer uz velike mjere opreza, s vijencem češnjaka oko vrata i sendvićem od kile kruha u ruci, ak se umilno biće nedajbože probudi da ne proguta nju skupa sa spavaćicom.

I kad to sve sagledaš, ljubav mora bit slijepa; kod prekrasnih zato šta se zatelebače pa ne znaju gdje su šuplji, a kod ovakvih manje prekrasnih zato šta je kontra strana sljepovidna. Amen.

( napisano 2017., mjesec bome ne znam )

Post je objavljen 12.05.2018. u 07:53 sati.